17 Netflix tips voor als je geen idee hebt wat je moet kijken

Redactie 12 jan 2017 Entertainment

In al die jaren hebben we koninklijke series als Breaking Bad, Homeland en House of Cards inmiddels allemaal gezien. Wij kunnen ons zo voorstellen dat je in de Netflix jungle soms moeilijk kunt kiezen op welke liaan je gaat slingeren. Er is nogal een aanbod. Wij helpen je op weg om door de bomen het bos te zien. Van te gekke series tot geniale documentaires. Dit zijn onze tips voor als je geen idee hebt wat je moet kijken.

1. Supermensch: The Legend of Shep Gordon (docu)
Het leven van een van de bekendste mensen uit Hollywood achter de schermen: Shep Gordon. Hoe hij met niets naar Hollywood ging en daar opklom tot topmanager van supersterren als Michael Douglas, Alice Cooper en Sylvester Stallone. Vol drank, drugs en vrouwen. Een van de absolute pareltjes van Netflix.

2. Peaky Blinders (serie)
Misschien al aardig ontdekt, maar wat een toffe serie. Peaky Blinders combineert twee televisiegenres waar Britten dol op zijn: de misdaadserie en historisch drama. De opkomst van een gangsterfamilie in Birmingham na de Eerste Wereldoorlog wordt zeer realistisch gebracht. Keiharde confrontaties worden niet uit de weggegaan en de sfeer voelt ruig aan. Een serie voor mannen die van aanpakken houden.

3. Apex: The Story of the Hypercar (docu)
IJzersterke docu over de eindbaas der sportwagens: de hypercar. Aan de hand van de ontwikkeling van de Koenigsegg One:1 worden we meegenomen langs concurrenten als de Porsche 918 Spyder, McLaren P1, LaFerrari en de Pagani Huayra. Dit is de film waar raketwetenschap en auto’s samen komen. Must watch voor elke autoliefhebber.

4. White Collar (serie)
Neal Caffrey is een getalenteerde oplichter, maar na een jacht van drie jaar wordt hij toch gepakt door de FBI. Na een ontsnapping wordt Neal door agent Burke teruggebracht naar de gevangenis. Caffrey heeft een beter plan en stelt hem voor dat hij de FBI helpt om witteboordencriminelen te vangen. Burke gaat akkoord maar alleen als Caffrey een enkelband draagt. Voor fans van CSI die meer diepgang willen.

5. You Laugh But It’s True (docu)
Trevor Noah kun je kennen van The Daily Show. Het leven van de stand-up comedian was niet altijd even makkelijk. Hij groeide dan wel op in het tijdperk na de Apartheid in Zuid-Afrika, maar de scheiding is in sommige gevallen nog griezelig aanwezig. Trevor bevindt zich in een de wereld van comedy, die tot dan toe vooral werd geregeerd door blanken.

6. The Bridge (serie)
De serie begint met een huiveringwekkende gebeurtenis op de Oresundbrug, de brug die Kopenhagen en Malmö met elkaar verbindt. Een vrouw wordt precies op het midden van de brug vermoord aangetroffen. Ze ligt half in Denemarken en half in Zweden, daarom worden de politiekorpsen van Kopenhagen en Malmö opgetrommeld om deze zaak te onderzoeken. De Deense Martin en Zweedse Saga zijn de hoofdpersonages en moeten alles op alles zetten om de moord op te lossen. IJzersterke Scandinavische politieserie die je opslokt.

7. Marco Polo (serie)
Netflix pompte veel geld in het historische drama over de wereldberoemde ontdekkingsreiziger Marco Polo (het is de duurste serie na Game of Thrones.) Deze serie laat het avontuur zien van Marco Polo en richt zich vooral op zijn verblijf in China. Het verhaal kent verrassende wendingen en een sterke cast. Zeker de moeite waard voor liefhebbers van politieke spelletjes.

8. We Are Legion: The Story of the Hacktivists (docu)
Iedereen heeft wel eens van ze gehoord, Anonymous. In de film zien we de complexe cultuur en geschiedenis van de hackgroep zien. Verder onderzoeken de filmmakers oudere hacktivist-groepen als Cult of the Dead Cow en Electronic Disturbance Theater. Een uniek inkijkje in een cultuur die waarschijnlijk ver van ons afstaat.

9. Designated Survivor (serie)
De politiek thriller Designated Survivor begint met een knal. Wanneer een explosie de Amerikaanse president en een deel van zijn kabinet doodt, wordt Tom Kirkman, minister van huisvesting aangewezen als nieuwe president. Hij wordt meteen in het diepe gegooid en moet menig crisis afwenden. Vanuit het niets is hij de machtigste man en moet hij snel schakelen zonder enige voorbereiding.

10. 3½ Minutes, Ten Bullets (docu)
Vier gasten in een rode SUV komen op Black Friday, de dag na Thanksgiving, bij een tankstation aan. Eén guy stapt uit om wat drinken en een pakje kauwgom te kopen. Als een stelletje een fles wijn wil halen en vraagt of de gasten de autoradio wat zachter willen zetten, breekt de hel los. Voor wie zin heeft in een avondje spanning, crime en drama.

11. Deadwood (serie)
Deadwood bestaat uit drie seizoenen en groeide tussen 2004 en 2006 uit tot een cowboy-klassieker die werd overladen met prijzen. De titel verwijst naar het gelijknamige kamp dat rond 1870 langzaam uitgroeit tot stad waarin goud een hoofdrol speelt. Daarbij werd veel gebruik gemaakt van historisch materiaal waardoor de serie een rauw en authentiek karakter heeft. Daarnaast is Deadwood ook een van de televisieseries waar het meest in wordt gescholden.

12. Zootropolis (film)
Als je in een stonede bui zin hebt in een droge animatiefilm dan is Zootropolis de film die je moet klikken. Over de eerste konijnenagent van Zootropolis met een sluwe vos als assistent. Met een glansrol voor de luiaards.

13. The Americans (serie)
De serie speelt zich af aan het begin van de jaren tachtig gedurende de Koude Oorlog. Het echtpaar Elizabeth en Philip zijn allebei KGB-agent en spioneren voor de Russen. In de buurt van Washington D.C. leiden ze een zo gewoon mogelijk leven om niet op te vallen. De kinderen weten niets van hun echte identiteit, net als de buurman Stan die voor de FBI werkt. Die situatie levert de nodige spanning terwijl de ongewone setting toch heel geloofwaardig wordt gebracht.

14. The Barkley Marathons: The Race That Eats Its Young (docu)
Dit is misschien wel het ziekste hardloopevent wat er bestaat. De slopende wedstrijd is ontstaan na een historische ontsnapping en atleten worden mentaal en fysiek tot het uiterste gedreven. Weinig mensen lopen deze marathon uit. Je bent dus een held als het je wel lukt.

15. Bloodline (serie)
Bloodline is een donker familiedrama. Het echtpaar Rayburn uit Florida heeft een goedlopend hotel en ook hun kinderen zijn succesvol. Tijdens een familiereünie keert opeens het zwarte schaap van de familie terug. Dankzij zijn aanwezigheid wordt de beerput opengetrokken over het verborgen verleden van de familie.

16. Iverson (docu)
Het verhaal achter basketballegende Allen Iverson. Klassiek verhaal van een jongen die uit de achterbuurt opklom tot sportende superster. Hij was zo goed in sport, dat hij ook in de NFL had kunnen uitkomen. Naast legend een icoon die de hiphop cultuur naar de NBA bracht.

 17. McCullin (docu)
Don McCullin heeft alle zieke shit van de Tweede Wereldoorlog en oorlogen in Vietnam, Ierland en Libanon gezien. Hij wordt niet graag oorlogsfotograaf genoemd maar hij maakte wel de indrukwekkendste foto’s van de meeste historische gebeurtenissen. In deze documentaire blikt hij terug op alle momenten die hij heeft vastgelegd.

Heb je hier wat aan toe te voegen? Drop jouw tips in de comments!

Reageer op artikel:
17 Netflix tips voor als je geen idee hebt wat je moet kijken
Sluiten