7 tips om te scheren als een echte barbier

Zelfverzekerd de deur uit stappen ’s ochtends? Een zorgvuldig scheerritueel kan je daarbij helpen. Het lijkt makkelijk om even een mesje over je smoelwerk te halen, maar goed scheren is een kunst. Wij geven je negen tips.

1. Maak je baard vochtig
Als je geen scheerwondjes of een geïrriteerde huid wilt, is dit een noodzakelijke stap. Natte haartjes zijn makkelijker af te scheren. Een handige manier om dit te bereiken is door eerst te douchen en daarna te scheren. Scheer nooit met koud water en breng ook nooit scheerproducten aan op een droge huid.

2. Gebruik een goede scheergel
We begrijpen dat het kosten scheelt als je een huismerkje gebruikt, maar we raden het je ten zeerste af. Dure scheergel schuimt minder en maakt het scheren makkelijker, prettiger en effectiever. De belangrijkste taak van een scheergel is om je huid te bevochtigen en de haartjes zoveel mogelijk naar buiten te laten komen. Tip: laat je scheergel eerst een minuutje intrekken.

3. Gebruik een scheerkwast
Barbieren gebruiken ‘m ook en dat is echt niet omdat ze dat cool en hipster vinden. Een kwast helpt je om de haartjes overeind te houden en brengt de scheergel dichter op de huid. Ook verwijdert het dode huidcellen, waardoor je scheerbultjes voorkomt.

4. Gebruik een kwalitatief hoogstaand scheermes
Het is niet alleen belangrijk dat je je mesjes op regelmatige basis – ongeveer een keer per week – vervangt, maar ook dat je duurzame, kwalitatief sterke mesjes gebruikt. Een bot mes is slecht voor je huid. Wil je een goed resultaat, kies dan voor goede, scherpe mesjes.

5. Scheer in de richting van je baardgroei
En dus niet ertegenin. Dat laatste zorgt weliswaar voor een iets gladdere huid, maar heeft twee nadelen: je haalt jezelf om de haverklap open, waardoor je gaat bloeden, en je verhoogt het risico op ingegroeide haren. Begin tijdens het scheren altijd aan de zijkanten, daarna de snor en dan pas de kin. De reden hiervoor is dat de haartjes op de kin het sterkst zijn en dus meer tijd nodig hebben om in contact te komen met de scheergel. Laat je mesje het werk doen; je hoeft er dus niet hard op te drukken.

6. Was je gezicht na het scheren en smeer het in met een goede crème
Na het scheren moet je eerst je gezicht wassen met warm water, vervolgens met koud water en tenslotte dep je de huid met een handdoek (niet wrijven!). Breng daarna een goede aftershavecrème aan om de huid te verzorgen en gehydrateerd te houden. Hiermee voorkom je dat trekkerige gevoel waar je ongetwijfeld wel eens last van hebt.

7. Stap nooit de deur uit zonder een heerlijke eau de toilette
Na een perfecte scheerbeurt zou het natuurlijk zonde zijn als je niet een heerlijk luchtje opdoet. Onze tip: kies voor een geur die aansluit bij de geur van je deodorant en andere doucheproducten. Zo kom je als een echte gentleman voor de dag.

Wil je zeker weten dat de scheerspullen die jij koopt kwalitatief top zijn? Dan raden wij je van harte de verzorgingslijn van TABAC GENTLE MEN’S CARE aan.

Reageer op artikel:
7 tips om te scheren als een echte barbier
Sluiten