6 supertips om je eigen fashion Instagram te beginnen

Dus jij wil fashioninfluencer worden? Go for it! Het is echter wel lastig om hiermee te beginnen en te weten waar je het beste kan starten. Wij zijn niet te beroerd om een aantal tips met je te delen om een echte fashion Instagram te krijgen. Hiermee wordt het makkelijker om te starten, maar het is ook handig voor mensen die al begonnen zijn en nét even de volgende stap willen gaan zetten. Kijk ook eens op maurestore.com voor inspiratie. Lees verder!

1: Zorg voor een groot aantal volgers

Allereerst is het natuurlijk enorm belangrijk om een groot aantal volgers te creëren op je Instagram account. Dit is misschien wel het lastigste onderdeel van het maken van een succesvol fashion Instagram platform. Gelukkig zijn hier ook trucjes voor en zo kan je bijvoorbeeld Instagram volgers kopen voor een groter aantal volgers. Het klinkt misschien een beetje gek, maar bijna alle grote kanalen zijn zo begonnen. Dit komt doordat volgers volgers aantrekken. Wanneer mensen op Instagram zien dat een account veel volgers heeft zullen zij ook sneller geneigd zijn om te volgen, omdat ze er ook bij willen horen. Het succesvolle principe van Instagram is nou eenmaal hoe meer volgers en likes hoe groter het engagement en hoe meer anderen de posts zullen zien.

2: Plaats consistent en actief op je kanaal

Een ander belangrijk aspect om volgers te krijgen en te behouden op Instagram is het actief zijn. Zo is het nou eenmaal ontzettend belangrijk om gezien te worden. Een volger kan je gemakkelijk ontvolgen als ze denken dat je toch geen foto’s of content plaatst. Hierdoor hebben de volgers het idee dat ze niks missen, en dat wil je nou juist wél hebben. Door actief te blijven met het plaatsen van berichten, maar ook story’s en video’s, hou je de aandacht van de volgers. Elke keer als ze iets zien, plant je een klein zaadje waardoor ze jouw account steeds beter gaan onthouden.

3: Creëer een unieke stijl

Voor een succesvolle fashion Instagram is het belangrijk om een unieke stijl te creëren. Er zijn ondertussen namelijk al zo ontzettend veel andere mensen die niets liever willen dan een succesvolle fashion Instagram. Daarom is het ontzettend belangrijk om onderscheidend te zijn. Gebruik bijvoorbeeld altijd hetzelfde filter over de video’s en foto’s voor consistentie. Hierbij kan het ook helpen om iets unieks te doen qua fashion. Maak bijvoorbeeld een account met goedkopere versies van bekende kledingitems. Hierdoor richt je je op een specifieke doelgroep met een fashion sense, maar met een wat kleiner budget. Of bedenk een creatieve manier om de fashion items te presenteren, bijvoorbeeld altijd met het poseren bij een gekleurde muur.

4: Geef tips en advies aan je volgers

Tegenwoordig is Instagram een platform waar veel accounts een inspiratie voor anderen zijn. Het wordt steeds normaler om advies te geven of ervaringen te delen met anderen. Daarom is het belangrijk om met je eigen fashion Instagram een soort advies te geven. Dit kan zijn door bijvoorbeeld styling tips te geven met de kledingstukken die je laat zien. Ook zijn er veel foto’s en video’s die het erg goed doen waarin één kledingstuk op verschillende manieren wordt gecombineerd door het account. Hierdoor maak je de volger enthousiast en wordt het contact persoonlijker. De volger denkt zo dat ze iets van jou hebben geleerd en zullen dit willen blijven doen.

5: Maak gebruik van video’s

Een aspect dat echt niet meer kan ontbreken tijdens het maken van een succesvol fashion platform op Instagram zijn video’s. Zo zijn Instagram reels of leuke stories op het account onmisbaar om de volgers te blijven prikkelen. Tegenwoordig doen video’s het veel beter op elk platform dan foto’s. Er is in de korte video’s namelijk ontzettend veel mogelijk om te laten zien. Bedenk ook hierin weer een unieke manier van presenteren van de fashion items. Krijg in no-time meer volgers en bereik door leuke en creatieve video’s met leuke fashion items. Ga hierin vooral mee met trends van de juiste populaire muziekjes en dansjes. Hierdoor komen de video’s beter in het algoritme terecht. Succes!

Reageer op artikel:
6 supertips om je eigen fashion Instagram te beginnen
Sluiten