De legendarische 6-inch yellow boots van Timberland bestaan 45 jaar

Als je denkt aan robuuste schoenen, dan kom je al snel uit bij Timberland. Generaties mannen en vrouwen groeiden op met de warme stevige stappers om hun koude tenen. We hebben te maken met een jubileum, want de legendarische yellow boots van Timberland bestaan 45 jaar.

En dat moet natuurlijk gevierd worden! Om deze bijzondere mijlpaal van wat extra grandeur te voorzien, introduceert Timberland een limited edition 45th Anniversary boot, voor zowel de mannen als de vrouwen. De schoen wordt uitgevoerd met een saffieren highlights, zoals een saffierkleurige kraag en tweekleurige veters. Daarnaast staan op elke boot een jubileumlogo op de hangtag en de tong. Die collectie is per november (laat die vandaag nou net zijn begonnen) te koop, dus sla nu je slag brother.

Timberland
Foto: Timberland

Geliefd bij iedereen

De 6-inch boot werd in 1973 gelanceerd door Timberland-oprichter Sydney Swartz, om het koude buitenleven van New Hampshire te trotseren. Het was gelijk een van de eerste waterdichte leren schoenen. Na al die jaren is de 6-inch boot van Timberland uitgegroeid tot een van de meest iconische schoenen ter wereld. Wat Nike Air Max is voor de sneakers, dat is de Timberland toch zeker voor de winter boots. Van hiphopsterren als Kanye West tot de timmerman en van stijliconen als Pharell Williams tot outdoor fanatics. Timberlands rocken simpelweg nogal hard onder je winterse outfit, dus geliefd bij iedereen.

Personaliseer je Timberland boots

Om het 45-jarig bestaan van de boots van wat extra feestvreugde te voorzien, kun je ze bij aankoop van een paar nieuwe boots nu laten personaliseren door je schoenen te laten tatoeëren. Dat kun je doen in diverse winkels in de grote steden. Interesse? Je kunt terecht in Amsterdam (3, 4, 10, 11, 24 en 25 november) Den Haag (17 en 18 november) en Rotterdam (10 en 11 november).

Reageer op artikel:
De legendarische 6-inch yellow boots van Timberland bestaan 45 jaar
Sluiten