De nieuwste smartphones met 5G staan te trappelen om Nederland te veroveren

redactie 15 Aug 2019 Entertainment

5G is zoals de naam doet vermoeden alweer de 5e generatie mobiel netwerk en dus extreem snel. Het is alleen nog niet uitgerold in Nederland want 5G is de laatste tijd vooral in het nieuws als onderwerp van een handelsoorlog tussen Huawei en Amerika. Daarnaast is er nog een klein probleempje. We bereiden jou alvast voor op de toekomst met de laatste info en de beste telefoons die wél op 5G draaien.

Het USA van Trump blieft de invloed van het Chinese bedrijf niet en dat heeft natuurlijk gevolgen. Apparatuur van Huawei wordt gebruikt om de 5G-netwerken te bouwen waardoor de ontwikkeling in de wacht staat. Daar komt bovenop dat Nederland zelf ook nog met een specifiek en eigenaardig probleem heeft te kampen. Een satellietstation dat wordt gebruikt door de AIVD houdt namelijk de ideale frequenties voor 5G bezet. Hierdoor zal Nederland waarschijnlijk langer moeten wachten dan andere Europese landen. Het zit ook weer niet mee voor ons.

Dat 5G echt ontzettend snel is, lieten we al eens zien. Wij willen deze snelheid meemaken. Dit betekent nooit meer wachten en het complete internet uitspelen. Hier volgen de beste telefoons met 5G compatibiliteit die eenvoudig aan te schaffen zijn. Gewoon hier effe sim only vergelijken en ze worden door je brievenbus gepropt.

Samsung Galaxy S10 5G

Het vlaggenschip van Samsung kan hier natuurlijk niet ontbreken. Sinds april is de speciale variant van de S10 al in Zuid-Korea te koop en later dit jaar zal de Amerikaanse markt volgen. De telefoongigant meldt dat de S10 5G gemiddeld zo’n 20 keer sneller is dan zijn oudere netwerkbuur. Hierdoor kun je 4K streamen zonder enige hapering en is Virtual Reality ook totaal geen probleem. Heb je even geen 5G-verbinding? met een tweede antenne is 4G ook gewoon nog te ontvangen.

OnePlus 5G 

De Chinese fabrikant heeft de handen ineen geslagen met chipmaker Qualcomm  en beschikt over de Snapdragon-processor die het mogelijk maakt om 5G te ontvangen. Deze grote broer van de OnePlus 6T is wel stevig aan de prijs met zijn €800 en daarmee de duurste OnePlus ooit. Peter Lau, de CEO van smartphoneproducent, gaf echter wel aan dat er ook een 4G-opvolger van de 6T komt die meer in de prijsklasse zit die we gewend zijn van de Chinezen.

Naar verwachting kunnen we 5G-netwerken halverwege 2022 in Nederland verwachten als alle problemen zijn verholpen. Apple, altijd een speler van formaat waar naar wordt uitgekeken, komt pas volgend jaar met een model dat 5G moet kunnen ondersteunen.

Reageer op artikel:
De nieuwste smartphones met 5G staan te trappelen om Nederland te veroveren
Sluiten