5 tips voor een spetterende zomer (in Nederland)

Hoewel je het misschien niet gelooft, klopt de zomer alweer voorzichtig op de deur. Na de hagelstenen ontweken te hebben en je auto ijsvrij te hebben gemaakt mag je gerust die 538 Summer Hits playlist opzetten om alvast in de stemming te komen. Verder ben je misschien nog niet zo bezig geweest met het plannen van een vakantie, omdat de overheid je ook mededeelt dat hier nog even mee gewacht moet worden. In dat geval is het ook belangrijk om lekker te genieten vanuit je eigen woonplaats.  Wij hebben een aantal tips die jou deze zomer in de juiste sfeer gaan brengen, ook als je niet met het vliegtuig mag.

  1. Fleur de tuin lekker op met de nodige waterpret

Ja, door het broeikaseffect wordt het in ons eigen kikkerlandje steeds behaaglijker tijdens de zomer en dat zal aankomende maanden niet anders zijn. Twijfel daarom niet en maak ruimte in je tuin voor een opblaasbaar zwembad. Afhankelijk van je gezinsgrootte kan je voor een klein poedelbadje kiezen, of juist met grof geschut aankomen tot enthousiasme van je kids. Wellicht dat ze ook genoegen nemen met de vijver bij school, in dat geval kan je ook nog eens voor een luxere versie gaan in de vorm van een opblaasjacuzzi. Kijk, dat zomergevoel komt steeds dichterbij zo.

Foto: Yet Another Blog
  1. Plan leuke dagtripjes in

Vakantie in eigen land kan ook echt een eyeopener zijn, omdat je op een andere manier naar Nederland gaat kijken. Wat te denken van een dagje Keukenhof, dagje Efteling of een dagje naar Utrecht. Gewoon omdat je eigenlijk nooit verder bent gekomen dan Utrecht Centraal. Nederland heeft veel te bieden en het is niet voor niets dat het hier zomers krioelt van de Duitsers. Probeer vanuit dat toeristische perspectief eens te kijken wat er allemaal bij jou in de buurt ligt en wie weet ben jij al jaren langs een verborgen paradijs gereden.

  1. Pak het contact met je sociale netwerk weer op

Dit klinkt misschien een beetje gek om zo te zeggen, maar er zijn vast mensen die jij door corona al veel langer niet hebt gezien dan eigenlijk zou mogen. Misschien dat het contact zelfs een beetje is verwaterd, terwijl die persoon niet uit jouw leven mag ontbreken door een stomme pandemie. In de zomer heeft de meest kwetsbare groep al twee prikken op zak, waardoor we met z’n allen weer iets meer kunnen doen. Gebruik de vrije tijd in je zomervakantie dan ook om dat verwaterde contact op te pakken en al die tijd van radiostilte dubbel en dwars in te halen op de meest gezellige avonden.

  1. Het is nooit te laat voor een summerbody

Tja, met die gesloten sportscholen en de afgelaste sportwedstrijden is jouw shape misschien ook niet meer wat het geweest is.  Hoewel de droom om bij de eerste zonnestralen dat bloesje weer open te gooien met een keiharde sixpack niet helemaal is gelukt, heb je echt nog genoeg tijd om dit enigszins goed te maken. Tover jouw achtertuin binnen no-time om in een private sportschool met een paar dumbbells en een stang. Dat kan natuurlijk ook al voor de zomer, maar in de stromende regen is zelfs bij Joël Beukers de motivatie ver te zoeken. Na een goeie work-out voel jij je frisser, gezonder en kan dat borreltje met vrienden ook weer beter worden opgevangen.

  1. Steun de lokale horeca

Afgelopen jaar is voor iedereen kut geweest, maar het moge duidelijk zijn welke sector er financieel het hardst is geraakt. Horecaondernemers zitten al maanden te wachten op het verlossende woord, terwijl bij tijd en wijlen de parken stampvol zitten met mensen die met alle liefde zich verzopen hadden op het terras. Deze zomer moeten ze dit proberen terug te verdienen en daar kan jij hard bij helpen. Eet deze zomer wat vaker buiten de deur, drink lekker wat op het terras. Naast dat we dit zo gemist hebben maak je daar naast jezelf ook anderen blij mee. Dat is wat we noemen een dikke win-winsituatie. Ga bijvoorbeeld elke vrijdag naar een ander restaurant, of laat de kinderen af en toe kiezen waar ze zin in hebben. Mocht je single zijn, daten gaat echt een stuk beter in een gezellig cafeetje dan in die strakke woonkamer van je!

Zomer
Foto: Wikimedia
Reageer op artikel:
5 tips voor een spetterende zomer (in Nederland)
Sluiten