5 tips voor een bezoek aan Brugge

Redactie 14 apr 2017 Entertainment

Brugge, de hoofdstad van West-Vlaanderen, is een fantastisch mooie stad. Het Middeleeuwse centrum staat dan ook niet voor niets op de UNESCO-werelderfgoedlijst. De stad is, met haar eeuwenoude centrum en biercultuur een echte toeristische trekpleister. Bovendien omarmen Bruggelingen de lekkernijen des levens; chocolade, bier en friet zijn dan ook de hoekstenen van het Brugse leven.

De 90 hotels in de stad zijn goed voor zo’n 8 duizend bedden. Daarnaast zijn de jeugdherbergen in de stad goed voor nog eens duizend bedden. Wie zijn Tinder in het centrum aanzet, ziet vrouwen van over de hele wereld. Ondanks dat Brugge maar 175 kilometer van Rotterdam af ligt zijn de Bruggelingen niet te verstaan en de stad staat vooral bekend staat zijn historische karakter. Daarom hebben wij vijf locaties op een rijtje gezet die je niet kunt missen als je hier bent.

1. The Chocolate Line
Omdat Brugge volgepropt wordt door de beste chocolatiers, kunnen we er niet om heen. Vooral The Chocolate Line van de bekende Vlaamse cacaomeester Dominique Persoone weet het ambacht tot pure kunst te verheffen. The Chocolate Line is pure Rock-‘n-Roll. Dat klinkt gek, maar als je bedenkt dat ze hier chocolade verkopen met ingrediënten als wasabi, cola, curry en zelfs wiet begrijp je wat we bedoelen. Het is niet voor niks dat de cacaomeester de opdracht kreeg om voor de verjaardag van Rolling Stones-zanger Mick Jagger het dessert eens te bereiden. Hiervoor bedacht Dominique Persoone speciaal de ‘Chocolate Shooter’. Dit is een snuifkit om pure cacao mee te snuiven. Het product wordt tegenwoordig wereldwijd verkocht.

fhm-chocolate-line

2. Fresh
In Brugge kun je goed winkelen. In de winkelstraten vind je een bijzondere mix van steenoude, karakteristieke winkeltjes en hippe zaakjes zoals Fresh. Waar ze een mooie selectie aan streetwear, sneakers en kunst van ‘local artists’ verkopen.

fhm-brugge-fresh

fhm-brugge-fresh

3. Hermanus
Bij Hermanus kun je altijd terecht. Deze ‘Cafeïne and Gasoline Store’ verkoopt een heleboel. Stoere kleding, motorhelmen, dingen om je motor mee te customisen en tegenwoordig ook gewoon koffie. De winkel is een jaar geleden geopend en sindsdien een ontmoetingsplek voor veel mensen. Om op die behoefte in te spelen opent Hermanus vrijdag een koffiezaak naast het winkelpand, waar ze ruige muziek draaien en sterke koffie schenken.

fhm-hermanus

fhm-hermanus


Foto’s: Zjherome Photography

4. Brouwerij De Halve Maan
In de brouwerij van de familie Maes worden de bieren van Brugse Zot en Straffe Hendrik gebrouwen. Deze locatie ligt in het centrum en is open voor toeristen. Je kunt hier eten, maar vooral bier drinken. Ook kun je een rondleiding krijgen door het historische deel van het pand, waar vroeger het Maes-bier werd gebrouwen.

fhm-maes

5. Een pak van Stoffenhuize
De stad blinkt uit in haar ambachtelijke zaakjes. Bruggenaren doen dingen het liefst met de hand. Bij Stoffenhuize maken ze herenkostuums op maat, voor de pooiers onder ons. Hier worden jouw maten grondig opgemeten terwijl jij een kiest  uit duizenden verschillende stoffen. Mannen uit Duitsland en Nederland legen meters af om hun trouwkostuum bij deze kledingmaakster te laten maken.

Zelf ook Brugge ontdekken?
Bij aankoop van een Brugse Zot ontvang je een persoonlijke actiecode. Vul deze code in op www.brugsezot.nl en misschien drink jij straks een Brugse Zot op een Brugs terras!

fhm-stoffenhuize

 

Reageer op artikel:
5 tips voor een bezoek aan Brugge
Sluiten