5 tips om een charisma te krijgen waar Hank Moody jaloers op is

redactie 13 mei 2016 Entertainment

Charismatische kerels kunnen hele volksmassa’s in beweging brengen. Ze geven de vrouwen rooie oortjes en iedere gast wil met hen ruilen. De beste leiders, managers, politici, acteurs en officiers zijn dan ook altijd mensen met een dikke dosis swagger. Ex-president Bill Clinton bijvoorbeeld. Bij elke speech hing de voltallige bevolking van de VS aan zijn lippen – nu ja, behalve de lippen van zijn secretaresse dan, want die hingen aan zijn presidentelijke lolly. Ook in Hollywood is charisma onmisbaar. Neem Mistâh Clooney. Met zijn allure en fijnbesnaarde grijze kapsel is hij een gentleman en playboy tegelijk. Vrouwen glijden spontaan van hun stoel als ze hem zien.

Iedereen heeft charisma in zich, dus als je wat meer Hank Moody-mojo wilt, zijn er genoeg manieren waarop je dat kunt bereiken. Wij geven je alvast een paar voorzetjes. Kun jij een beginnetje maken aan je weg naar de top.


1. Straal uit dat je een eindbaas bent

Stel je voor dat je huisarts je bloedresultaten bekijkt en vaag mompelt dat het ‘waarschijnlijk wel goedkomt’. Sowieso dat je dan een second opinion aanvraagt bij een andere witte jas die wel uitstraalt dat ‘ie er verstand van heeft. Hoe je laat zien dat je top notch bent? Heel simpel: praat met een heldere, overtuigende stem, maak oogcontact en laat merken dat je een baas bent. Zorg ook dat je rechtop staat en handgebaren gebruikt. Easy, toch?

2. Beleefde boys komen het verst
Je hebt vast weleens een docent of chef gehad waar iedereen naar luisterde terwijl hij toch een enorme klootzak was. Zo’n gast heeft misschien autoriteit, maar swagger heeft hij totaal niet. Charismatische mensen zijn altijd aardig voor anderen (of nu ja, bijna altijd). Laat de wereld dus zien dat je niet te cool bent om beleefd te zijn. En vrouwen vinden het sexy als je een lieve kant hebt, dus laat dat fluffy, feminine konijntje vanbinnen maar lekker rondhuppelen.


3. Geef mensen het gevoel dat ze bijzonder zijn

Voor sommige chefs zijn hun werknemers slechts nummertjes. Geen werknemer in zo’n bedrijf zal zijn chef aardig vinden. Mensen het gevoel geven dat ze bijzonder zijn, is de basis voor je nieuwe status als god van de werkvloer. En dat geldt niet alleen in de zakenwereld, maar ook in je vriendengroep, in de kroeg en op zo’n saaie familieverjaardag waar je in een kringetje om de salontafel zit en met tegenzin luistert hoe je dronken, naar huismerkbier stinkende oom over zijn heldendaden uit de Golfoorlog vertelt. Bonus: door mensen het gevoel te geven dat ze bijzonder zijn, zullen ze jou ook bijzonder vinden.


4. Lekker laten gaan die emoties
Mannen janken niet, schrikken niet, hebben geen liefdesverdriet en laten zich door niets of niemand kwetsen. Zolang je geen sociopaat bent, is dat echter hartstikke onrealistisch. Wie zich schaamt voor zijn emoties, durft immers niet zichzelf te zijn. Emotie is dat wat mensen drijft om succesvol te worden, geld te verdienen, te trouwen, vriendschappen op te bouwen, hobby’s te vinden en noem maar op. Luister daar dat kloppende, dooraderde orgaan in je borstkas in plaats van die grijze massa in je schedel. Lang leve het gevoel! Dus als je vanavond die romantische chickflick met je guapa gaat kijken, kun je met een gerust hart een paar zakdoekjes vol janken. Wie weet zorgt al dat gesnotter wel voor een nacht vol ruige real life porno.


5. Het leven is een fissa, dus lachen met je donder!

Er is een beroemd citaat: “Mensen zullen vergeten wat je zei en wat je deed, maar ze zullen nooit vergeten welk gevoel je hen hebt gegeven.” Denk maar eens aan relaties die je vroeger had. Wat je bijblijft zijn de lol, de feestjes, de black-outs, de hartverscheurend lekkere orgasmes en noem maar op.

Reageer op artikel:
5 tips om een charisma te krijgen waar Hank Moody jaloers op is
Sluiten