De 5 ruimtefilms die je gezien móét je hebben

redactie 14 okt 2018 Entertainment

Niks is lekkerder dan een goeie sciencefiction op z’n tijd. Zeker vandaag de dag, met de kneitergoede montagemogelijkheden van tegenwoordig zijn de effecten bijna niet meer van echt te onderscheiden. Daarom hebben we hier de vijf ruimtefilms die je gewoon gezien móét hebben.

1. Interstellar

Ruimtefilms film

Deze film hebben we al vaker in lijstjes met retegoede films in de spotlight gezet. Dat heeft ‘ie volledig aan zichzelf te danken. Dit is gewoon een van de beste films ooit. Het voedsel op aarde raakt uit dus gaat Matthew McConaughey, die Cooper speelt, opzoek naar een nieuwe plek om te leven. In een paar zinnen is de complexiteit van de verhaallijn van dit meesterwerk eigenlijk niet uit te leggen, dus ga ‘m maar gewoon kijken.

2. The Martian

Ruimtefilms film

In deze 2,5 uur durende sciencefictionfilm uit 2015 wordt Mark Watney, gespeeld door Matt Damon, achtergelaten op Mars. Z’n crew dacht dat ‘ie dood was. De film zou erg kort zijn als dat ook echt zo was, en al snel blijkt de Marsman inderdaad nog in leven te zijn. Nu moet ‘ie daar zelf zien te overleven terwijl men op aarde druk bezig is met het bedenken van een waterdicht plan om hem heelhuids terug te krijgen.

3. Gravity

Ruimtefilms film

In deze ruimtefilm zijn astronauten een ruimtestation aan het repareren als ze plots overvallen worden door een storm aan rondvliegend puin. Hierna gaat het van kwaad tot erger als ook de spaceshuttle waaruit ze werken wordt gesloopt door de brokstukken. Dit is daarnaast een van de beste films aller tijden in 3D. De blockbuster heeft het allemaal: topacteurs zoals George Clooney en Sandra Bullock, sciencefiction en prijzen die aangeven met welk kaliber film we te maken hebben. De kaskraker uit 2013 won namelijk maar liefst zeven Oscars. Ook het feit dat deze film ruim 630 miljoen euro in het laatje bracht geeft aan dat dit een van de betere ruimtefilms is.

4. Apollo 13

Ruimtefilms film

Apollo 13 is toch wel een classic onder de ruimtefilms. De film stampt uit 1995, maar dat maakt ‘m niet minder spannend. Het is niet voor niets een van de best bezochte films uit dat jaar. Het verhaal gaat over de mislukte vlucht naar de maan van Apollo 13. Op de heenreis gaat het vreselijk mis en het ziet er slecht uit voor de astronauten aan boord. Nagelbijtend zie je de kansen op overleven geringer worden voor de ruimtevaarders. Zeker een aanrader deze.

5. Guardians of the Galaxy

Ruimtefilms film

Oké, de vorige vier films hadden allemaal waren allemaal nog enigszins op natuurkundige wetten gebaseerd. Ook waren dat wat serieuzere ruimtefilms. Als je liever met een dikke glimlach naar ruimteschepen kijkt is Guardians of the Galaxy misschien iets voor jou. Een geweldige sciencefictionfilm met fantastische humor en kneitergoede muziek.

Boze fans

Zo, met dit mooie lijstje aan ruimtefilms kun je er weer even tegenaan. Oh, en voordat we een menigte woedende fans over ons heen krijgen, we hebben de Star Wars en Star Trek reeks eruit gelaten omdat we moeilijk al die films in deze lijst konden proppen. Maakt ze overigens niet minder goed. Dus heb je alle vijf films van deze lijst uitgekeken, dan kun je daaraan beginnen.

Space Weekend op Discovery

Alles gezien? Lekker bezig. Dan ga jij ongetwijfeld veel beleven aan Space Weekend op Discovery. Dit weekend duikt de zender vuistdiep in ons heelal waarbij de hele zaterdag- en zondagavond in het teken staan van programma’s op ons universum. Space Weekend check je op 13 en 14 oktober vanaf 17:15 uur op Discovery.

Reageer op artikel:
De 5 ruimtefilms die je gezien móét je hebben
Sluiten