5 redenen om naar Kingsman: The Secret Service te gaan

Redactie 12 feb 2015 Entertainment

Terwijl vrouwelijk Nederland vanaf vanavond massaal op haar bioscoopstoeltje gaat soppen bij 50 Shades of Grey is er gelukkig ook aan de mannelijke bevolking gedacht. Afgelopen dinsdag zag FHM in een van de gruwelijkste bioscopen ter wereld (JT Bioscopen, Eindhoven) de voorvertoning van Kingsman: The Secret Service. In één zin: opgeschoten straatjochie wordt gerekruteerd voor een supergeheime dienst die het kwaad van de wereld bestrijdt. Vanavond gaat ‘ie officieel in première, wij geven je vijf redenen waarom jij er naartoe moet.

1. Sterrencast

Nou is een sterrencast an sich geen reden om naar een film te gaan. Maar in dit geval kijken de hoffelijke Michael Caine (Arthur), slissende badguy Samuel L. Jackson (Richmond Valentine) en vriendelijke Colin Firth (Harry Hart) toch wel lekker weg. Speciale hulde voor Taron Egerton (Eggsy) die zijn rol als opgeschoten boefje met verve vervult.


2. Gadgets

James Bond en Ethan Hunt zullen met jaloezie zitten te kijken over welke vernuftige gadgets de Kingsman-lieden beschikken. Paraplu’s, aanstekers en zelfs herenschoenen. Gadgetfreaks komen zwaar aan hun trekken. Staat natuurlijk niet voor niets ‘The Secret Service’ in de filmtitel he!


 3. Humor

De film is sowieso met een dikke knipoog gemaakt. Wat er zo grappig aan is mag je lekker zelf ervaren. Maar geloof ons als we je vertellen dat je geheid een paar daverende lachsalvo’s uit je keel gaat knallen. Soms subtiel, soms plat, of juist hartstikke origineel. Maar lachen, dat ga je.


 4. Sophie Cookson

Och man. Wat een lief, schattig en heerlijk meisje is Sophie Cookson. Een meisje die je kusjes wil geven, over haar bolletje wil aaien en bij je op schoot wilt zetten om vervolgens nooit meer los te laten. Verliefd.


 5. De scene in de kerk

Regisseur Matthew Vaugn liet eerder in Kick-Ass al zien niet vies te zijn van een flinke portie geweld. In Kingsman doet ‘ie z’n naam weer eer aan. Tering, wat een sicke moordpartijen vliegen er voorbij. Zonder te spoileren kunnen we je alvast vertellen dat je je in je handjes kunt wrijven als de scene in de kerk gaat beginnen. De knetters!


Trailer

Reageer op artikel:
5 redenen om naar Kingsman: The Secret Service te gaan
Sluiten