Voor deze 5 Netflix series ga jij je sociale leven opgeven

Niks is lekkerder dan een avondje op de bank hangen terwijl je Netflix afstruint opzoek naar kijkvertier. Helaas duurt het zoeken vaak zo lang dat de aarde z’n dagelijkse draai alweer voltooid heeft en je weer plaatst kunt nemen aan de ontbijttafel. Daarom hebben wij hier vijf series van Netflix voor je op een rij gezet die jou omtoveren tot kluizenaar.

1. The Affair

Series Films Netflix

We beginnen met de met twee Golden Globes bekroonde dramaserie The Affair. De serie gaat over Noah en Alison die elkaar in het restaurantje waar Alison werkt tegen het lijf lopen. Ondanks dat de beiden gehuwd zijn, hebben ze wel lopen flikflooien met elkaar. Elke aflevering zie je het verhaal uit meerdere perspectieven. De ene keer van Noah, de andere keer van Allison, weer een andere keer van Cole (de man van Allison) of Helen (de vrouw van Noah).  Een lekkere serie die je wegkijkt als een boek. Alle afleveringen hebben namelijk een lekker rustig tempo.

2. Orphan Black

Series Films Netflix

In Orphan Black ziet Sarah dat haar dubbelganger zelfmoord pleegt. Op dat moment neemt ze de identiteit van haar over. In dit nieuwe leven komt ze erachter dat ze nog veel meer zussen heeft die verspreid over de wereld rondstruinen. Een van die zussies is van plan de rest van kant te maken. Lekkere zus ben je dan. Let vooral ook even op het meesterlijke acteerwerk van Tatiana Maslany. Zij speelt Sarah én al haar klonen. Mede dankzij haar houdt deze superspannende serie je constant in z’n greep. Zeg familie, vrienden en collega’s dus maar gedag, want met deze retespannende Netflix-serie ben jij de komende tijd wel even zoet.

3. The 100

Series Films Netflix

Zin in een serie rijk aan cliffhangers? Begin dan aan The 100. Op aarde heeft zich een nucleaire ramp voorgedaan. De enige mensen die nog in leven zijn leven in een grote groep in een ruimtestation. Helaas begint de zuurstof op te raken en een deel moet vaarwelzeggen tegen het veilige leventje in de ruimte. Dit deel is een groep van honderd criminele jongeren. Zij worden terug naar aarde gestuurd om het daar maar uit te zoeken. Al snel blijkt de planeet die ooit ons thuis was toch niet zo verlaten te zijn als voorheen gedacht. De vijf spannende seizoenen van deze avontuurlijke serie nodigen je uit eens flink te gaan bingewatchen. Dit is zo’n serie waarbij je zegt: vooruit nog ééntje dan, en vervolgens zit je drie seizoenen en vijf maancyclussen later nog steeds naar je scherm te turen.

4. Peaky Blinders

Series Films Netflix
Foto: Screenshot YouTube

Deze ken je hoogstwaarschijnlijk al. Het is dan ook misschien wel een van de beste series ooit. Geloof je ons niet? Vraag maar ander iedereen in je omgeving die Thomas Shelby kent wat ze van deze, met prachtmuziek overgoten serie vinden. Het verhaal van bendeleider Thomas Shelby speelt zich af in Birmingham, vlak na de Eerste Wereldoorlog. Hij probeert de criminele familie Shelby naar de top te krijgen, hierbij maakt hij wel veel vijanden. Zorg er wel voor dat je internet en TV een beetje goed is, want deze serie ga je marathonkijken. Wie jou dan nog van deze serie afhoudt krijgt te maken met de Peaky fookin’ Blinders.

5. Dark Tourist

Series Films Netflix
Foto: Netflix

We sluiten af met een docuserie. In Dark Tourist gaat David Farrier op ‘vakantie’ naar allerlei aparte plaatsen waar dood en verderf heerst. Er zijn namelijk mensen die dit soort locaties verkiezen boven een weekje in de Spaanse zon. Farrier probeert erachter te komen wat mensen nou zo aantrekt tot het zogenaamde ‘dark tourism’. Een uitermate bijzondere docureeks die de verhalen van een aantal bijzondere types diep in je hersenpan grafeert. Hoewel het een zeer interessante docuserie is vragen we ons af of eht slim is dit te gaan bingewatchen. Voor je het weet loop je voor altijd rond met een open mond een frons op je gezicht.

Uitgekeken?

Zo, met deze vijf series kun jij je weer een tijdje isoleren in je kamer. Mocht je nou echt tot te bovenklasse van bingewatchers behoren en al deze vijf series deze maand nog afkijken, dan kun je ook nog de vetste Netflix-releases van oktober checken op FHM.

Reageer op artikel:
Voor deze 5 Netflix series ga jij je sociale leven opgeven
Sluiten