Dit zijn 5 van de mooiste hardlooproutes ter wereld

We komen steeds dichter bij de heerlijke zomerse temperaturen en zullen met dit weer de hardloopschoentjes weer uit de kast plukken. Er is nog steeds een beetje tijd om die laatste overtollige kilo’s eraf te trainen en (hard)lopen is hier een prima manier voor. Bovendien ben je geen geld kwijt aan een (te) dure sportschool, kan je dat bespaarde geld mooi even uitgeven aan goede schoenen (héél belangrijk) en een functionele outfit.

Locaties

Elke keer hetzelfde rondje lopen wordt niemand blij van. Het kan bovendien nooit kwaad om eens te veranderen in het leven. Andere maken er juist een sport van om op de allermooiste locaties te gaan hardlopen. Of je nou toe bent aan verandering, of inspiratie zoekt voor een nieuwe prachtlocatie, het boek Run neemt je met 100 hardlooproutes mee op avontuur.

Ervaring

De hardlooproutes in dit boek zijn geselecteerd door ervaren hardlopers. Zo komen er niet te missen marathons langs, maar ook aan iedereen die gewoon lekker een rondje in het park wil lopen is gedacht.

Voor elke route vind je naast de prachtige fotografie, ook uitgebreide routebeschrijvingen en praktische informatie ter voorbereiding, zoals afstand en een hoogteprofiel. Zo kun je je ultiem voorbereiden en kom je niet voor verrassingen te staan. Effe helemaal klaar met het hardlopen? Dan geeft dit boek je ook fijne tips over bezienswaardigheden in de buurt.

1. Amicalola Falls Loop

Deze hardloopronde voert door een klein deel van het serene Chattahoochee National Forest. Het begin, vlak bij de Amicalola Falls, is overweldigend, maar daarna loop je omlaag het mosrijke bos in. Je moet letterlijk en figuurlijk wel sterk in je schoenen staan, mocht je van plan zijn om deze route te gaan volgen. De kans bestaat namelijk dat je in dit bos een zwarte beer tegenkomt. Ga ook niet zonder trailschoenen op pad. Sommige beklimmingen zijn namelijk best wel pittig, zoals die over de rotsen naar de Len Foote Hike Inn.

hardlooproutes
Foto: Depositphotos Foto: Depositphotos

2. Moon Run Monteverde Adventure Trail

De naam zegt het al: dit is een wedstrijdje. Je kunt dan ook stellen dat dit parcours niet geschikt is voor beginnende hardlopers en zelfs niet voor mensen die zo af en toe eens een halve marathon lopen. Voor jullie is er de pretloop van 6 km. De Moon Run gaat door het regenwoud en is een loodzwaar, maar adembenemend mooi bergachtig parcours door de jungle. Een groot deel van deze paden is zelfs verboden terrein, behalve voor deelnemers aan de race. Je ziet dus delen van de jungle die weinig andere mensen zien.

hardlooproutes
Foto: Depositphotos

3. Bushy Park

Ook hier geeft de naam al genoeg weg. Bij deze ‘run’, loop je gewoon lekker in een Brits park. Bovendien kan het op een na grootste park van Londen niet onvermeld blijven. In dit park, waar tal van herten leven, werd de allereerste parkrun ter wereld gehouden. Mooi plekje met een mooie historie om even lekker te lopen. Wat nog mooier is, is dat de parkrun elke zaterdag plaatsvindt om 9.00 uur. Je hoeft je ook maar eenmalig in te schrijven, kan jij daarna elke zaterdag de dag goed beginnen.

4. Lewa Safari Marathon

Bij deze marathon draait het om het wildlife, niet alleen omdat dat langs de route te zien is. De race wordt georganiseerd om geld in te zamelen voor de bescherming van Lewa’s rijke biodiversiteit. Om die dieren (van een veilige afstand) te kunnen zien moet je wel wat over hebben. Dit is namelijk wel een rib uit je lijf. Het inleggeld voor het goede doel is minimaal £ 1750 per persoon.

harlooproutes
Foto: Instagram / @tusk_org

5. Hangang Riverside Park

Aan de rand van de Han River, dat door de Zuid-Koreaanse hoofdstad slingert, ligt het Hangang Riverside Park, waar de populairste hardlooproute van Seoul ligt. Saai zal het onderweg zeker niet zijn, zo is de kans groot dat je doorgewinterde atleten tegenkomt die zich voorbereiden op de Seoul Marathon, maar geen stress je komt ook gezellige amateurclubs tegen.

hardlooproutes
Foto: Depositphotos

RUN

Het boek is te koop voor € 27,99. De tripjes zelf zullen wat duurder zijn, maar ach dan heb je ook wat. Je zou het natuurlijk ook nog kunnen combineren met een vakantie. Kan je er gelijk voor zorgen dat die overtollige vakantiekilo’s deze keer wel mee zullen vallen. Het boek verschijnt 31 mei bij uitgeverij Spectrum.

harlooproutes
Reageer op artikel:
Dit zijn 5 van de mooiste hardlooproutes ter wereld
Sluiten