5 fantastische redenen om een baard te laten staan

redactie 18 apr 2016 Entertainment

Ben jij een man met een baard? Dan heb je geluk, want uit onderzoek blijkt dat vrouwen niet van gladgeschoren gezichtjes houden. Aantrekkingskracht is echter niet de enige reden om een baard te laten groeien. Wij zetten vijf voordelen voor je op een rijtje:

1. Het maakt je gezonder
Een man met een mooie, volle baard wordt door vrouwen gezien als gezonder en sterker. En dat is niet zonder reden, want een baard heeft vele gezondheidsvoordelen. Zo werkt het preventief tegen huidkanker; een volle baard houdt maar liefst 95% UV-straling tegen. Het helpt ook tegen astma en allergieën. Dat werkt ongeveer op dezelfde manier als neushaar. Het filtert pollen en stof uit je adem. Een baard helpt ook tegen de kou. Niet alleen omdat je het er lekker warm van krijgt, maar ook omdat het voorkomt dat je huid door de kou beschadigd raakt.

2. Het houdt je jong
Doordat een baard zoveel zonlicht tegenhoudt, wordt je huid minder snel oud. Dus ondanks dat je er misschien wat ouder uitziet met een baard (scheelt gedoe met je ID aan de kassa) houdt het je op de lange termijn lekker jeugdig.

3. Het voorkomt infecties
Als je je dagelijks scheert, is de kans op ingegroeide haartjes, scheerwondjes en infecties een stuk groter. Met een baard voorkom je deze ellende. Dat is niet alleen te danken aan het feit dat je je minder scheert, maar ook aan de hydraterende werking van de baard. Het voorkomt namelijk dat de huid uitdroogt. Doordat de vochtbalans intact blijft, is ook de kans op acne aanzienlijk kleiner.

Van plan om een baard te groeien of heb je al een baard? Deze producten maken in een handomdraai van jouw baard een nieuw wereldwonder

4. Je wordt gezien als een betere vader
Het is echt waar: een vader met een volle baard wordt hoger ingeschat dan een gladgeschoren papa. Is een vrouw dus op zoek naar iets serieus, dan is de kans groot dat een man met een baard haar voorkeur heeft. Heb jij een leuke vrouw en zie je een gezinnetje wel zitten? Gebruik dan je baard om haar te overtuigen!

5. Het is het toppunt van mannelijkheid
Dit is natuurlijk een inkoppertje, want niets op deze aarde is mannelijker dan een baard. Kijk alleen al naar de dierenwereld. De leeuw – de onbetwiste koning onder de dieren – heeft manen waar zelfs Gandalf niet aan kan tippen. Een échte alfa kan nu eenmaal niet zonder baard.

De conclusie is helder: een beetje baardgroei doet wonderen voor je gezondheid én voor je liefdesleven! En eh… wel goed verzorgen hè, dat oerwoud. Op een holbewoner zitten vrouwen echt niet te wachten.

Wil je op de hoogte blijven over alles omtrent baarden, barbershops en shaving? Volg TABAC Fragrances op Facebook en Instagram!

Reageer op artikel:
5 fantastische redenen om een baard te laten staan
Sluiten