5 elektrische auto’s die het predikaat ‘droomauto’ verdienen

De benzineprijzen worden alsmaar duurder. En duurder. En duurder. Ben jij hier nou ook helemaal klaar mee? Dan is het misschien wel een goed idee om je brandstofauto in te wisselen voor een elektrisch model. Om je een handje te helpen hebben wij vijf elektrische auto’s op een rijtje gezet waar wij groot fan van zijn. Als je daadwerkelijk verliefd wordt op een van onderstaande auto’s moet je wel een aardig spaarpotje hebben, want het zijn niet de goedkoopste modellen op de markt. Maar hé, we moeten iets om van te dromen hebben, toch?

Een aantal jaar geleden werd er buiten een handvol Tesla’s nog maar weinig interessants op batterijen gemaakt. Vandaag de dag zijn ze er in alle soorten en maten en is de keuze reuze. De elektrische auto is nou eenmaal de toekomst. Hier komen onze favorietjes.

BMW i7

De BMW i7 heeft veel weg van een bioscoop op wielen. ‘Het is een 7-serie, ongeacht het soort motor dat erin zit’, zegt BMW. De i7 is vanuit het interieur ontworpen waardoor het een onvoorstelbaar comfortabele elektrische auto is. De tweemotorige xDrive60 beschikt over zo’n 544 paardjes. Meer dan genoeg dus.

elektrische auto
Foto: BMW

Rimac Nevera

De Rimac Nevara is een andere elektrische auto waar wij het tropisch warm van krijgen. De hypercar knalt binnen twee seconden van 0 naar 100 km/h en binnen tien seconden vlieg je zelfs van 0 naar 250 km/h. Het zal je dan ook niet verbazen dat de Rimac Nevara over zo’n 1.900 pk beschikt. Dit Kroatische monster is een elektrisch wonder op wielen.

elektrische auto
Foto: Rimac Automobili

Maserati GranTurismo Folgore

Ook bij Maserati hebben ze er aan moeten geloven. De Maserati GranTurismo Folgore is het allereerste volledig elektrische model van Maserati. Als je een lange, snelle reis moet maken en er ook nog eens cool uit wil zien, kies je voor Maserati. Nu dat ook nog eens elektrisch mogelijk is, spreken wij van een win-win situatie.

elektrische auto
Foto: Maserati

BYD Han

Dan is het nu tijd voor een iets goedkopere elektrische auto. De BYD Han is het kleinere broertje van de BYD Tang. Onze voorkeur gaat uit naar de BYD Han. De BYD Han is een elektrische sedan die niet alleen nog sneller is dan de Tang, hij heeft ook nog een aanzienlijk grotere actieradius. Absoluut een aanradertje!

elektrische auto
Foto: BYD

Audi e-tron GT

Je dacht toch niet dat we een lijst met elektrische auto’s gingen maken zonder de Audi e-tron GT? De Audi e-tron GT is misschien wel een van de meest comfortabele wagens uit het segment. De koets van vijf meter lang en twee meter breed is een absolute parel. Dat vinden niet alleen wij, maar ook de man die ‘m ontworpen heeft, Marc Lichte. ‘Dit is de mooiste auto die ik ooit getekend heb.’ Daar zijn wij het roerend mee eens, Marc!

elektrische auto
Foto: Audi

 

Reageer op artikel:
5 elektrische auto’s die het predikaat ‘droomauto’ verdienen
Sluiten