Deze 5 Apple AirPods functies moet je weten voor optimaal gebruik

Die kleine oortjes, je voelt ze amper zitten maar je bankrekening heeft er wel een flinke tik van gekregen. Je luistert er muziek mee, maar ze maken nog zo veel meer mogelijk. Je bent bijna een dief van je eigen portemonnee als je niet op de hoogte bent van de geheime snufjes die je ervaring met de Apple AirPods naar een hoger niveau kunnen tillen.

Wij zetten voor jou de 5 functies op een rijtje die je moet weten om optimaal gebruik te maken van deze onmisbare Apple accessoire. Tijd om die AirPods eens onder de loep te nemen.

Live luisteren

Zit lekker op de bank en je wil weten wat er in de keuken wordt gefluisterd? Geen probleem, je AirPods kunnen dat regelen! Schakel gewoon de Live Listen functie in, steek die oortjes in, en voilà, je bent een spion in je eigen huis.

Ga naar instellingen, bedieningspaneel, voeg ‘horen’ toe. Daarna, doe je de Airpods in, tik je op het gehoor-pictogram in je bedieningspaneel, tik op de knop ‘live luisteren’. Leg je telefoon op de plek waar jij wil mee luisteren en je kan gaan en staan waar je wilt nu.

Samen luisteren

Een mini-feestje met je vrienden? Je kunt namelijk twee paar AirPods aan één iPhone koppelen en samen muziek luisteren. Zo maak je er een silent disco van.

Verbind jouw AirPods met jouw toestel, tik op de AirPlay-knop via de app waar je naar muziek luistert en vervolgens tik je op deel audio. Breng dan de AirPods van je vriend dicht bij het apparaat met de oordopjes in de case en het deksel open. Wanneer de Airpods van je vriend op je scherm verschijnen, tik je op deel audio.

Apple AirPods opsporen

Vergeet niet dat je je verloren AirPods kunt opsporen met de Find My app. Geen paniek meer als je ze kwijt bent onder de kussens van de bank. Voor de geluksvogels met de AirPods Pro 2e Gen, kun je zelfs het oplaaddoosje traceren. Het is net een high-tech versie van verstoppertje spelen.

Ga gewoon naar de Zoek Mijn app op je iPhone en kies je AirPods uit de lijst met verbonden apparaten. Voor situaties waarin je een enkel dopje kwijtraakt (wat helaas veel te vaak gebeurt), kun je afzonderlijk op links of rechts klikken – op het dopje dat je kwijt bent.

Touch controls

Je kunt zelfs de touch controls aanpassen naar jouw wensen. Geen zin meer in Siri die opspringt elke keer als je per ongeluk je oor aanraakt? Geen probleem, je kunt het allemaal finetunen in de instellingen.

Ga naar instellingen, bluetooth-instellingen en tik op het kleine info-icoontje naast je AirPods. Je kan dan tikken op links en rechts en zo kiezen welke acties ze zullen activeren. Hier kun je ook bedienen hoe je oproepen wil dempen/ontdempen en beëindigen.

Berichten aankondigen

Over Siri gesproken, kan als jouw rechterhand nu al je berichten en oproepen aankondigen. Dus geen excuses meer voor het missen van belangrijke berichten omdat je net te druk bezig was.

Voor berichten, ga naar instellingen, meldingen, berichten aankondigen met Siri en schakel de schakelaar in. Siri zal de naam van de contactpersoon aankondigen, gevolgd door een bericht.

Navigeer naar instellingen, telefoon, oproepen aankondigen, alleen hoofdtelefoon voor oproepen. De volgende keer dat iemand je belt, zal Siri de naam van de contactpersoon aankondigen in je AirPods.

Reageer op artikel:
Deze 5 Apple AirPods functies moet je weten voor optimaal gebruik
Sluiten