5 absolute droombanen voor de grote levensgenieters

Redactie 1 Oct 2019 Entertainment

Of je nou een florissant studentenleven hebt gehad of niet, op een gegeven moment ontkom je toch niet aan het werkende leven. Straaljagerpiloot of profvoetballer willen we allemaal wel worden, maar dat is helaas niet voor iedereen weggelegd. Maar er zijn nog een hele hoop andere droombanen op aarde te vinden. Wij vissen de pareltjes eruit voor de echte levensgenieters onder ons.

Eilandbeheerder

Ben jij dol op azuurblauwe zee, witte stranden en een gezellige portie palmbomen? Dan is de job van eilandbeheerder wellicht iets voor jou. Oké, de banen liggen niet voor het oprapen. In 2009 stond er in elk geval één vacature open in het Australische Queensland waar je moest letten op een paar onbewoonde eilanden voor de kust. Onderdak werd voor je geregeld en ook alle reiskosten werden vergoed. Als parapluutje in de cocktail werd er ook nog een jaarsalaris van 150.000 dollar overgemaakt. Je kan je voorstellen dat er behoorlijk wat aanmeldingen waren. Uit de 35.000 sollicitatiebrieven werd de Brit Ben Southall verkozen tot gelukkige werknemer. Hij moest schildpadden voeren, walvissen spotten en een blog bijhouden. Leventje!

Game-tester

Voor de fanatieke gamers onder ons, is dit de ultieme droomjob. Als game-tester test je video-games, waar je vervolgens over rapporteert. Er bestaat zelfs zoiets als Football Manager tester, de legendarische voetbalmanagementgame waar duizenden mensen verslaafd aan zijn geraakt. Wel oppassen voor vierkante ogen.

Netflix-tagger

Luie wammes, kom ‘es met je reet van die bank af! Niks daarvan, jij bent keihard aan het werk. Als Netflix-tagger is je werk om Netflix te kijken. Je weet zelf hoe lastig het kan zijn om iets te kiezen uit het immense aanbod, maar dankzij jou wordt die keuze weer wat makkelijker. Je moet wel een analytische geest hebben en begrijpen uit wat voor onderdelen een film bestaat. Check check dubbelcheck? Solliciteren maar.

Katja

FHM500-fotograaf

Van Sylvana tot Katja, van Jessie tot Kim. De mooiste vrouwen van ons Nederland verschijnen halfnaakt voor je cameralens en aan jou om ze zo mooi mogelijk op de gevoelige plaat te zetten. Wij kunnen ons eerlijk gezegd nauwelijks een mooiere baan voorstellen.

Fulltime levensgenieter

Ja he hé. Wat dacht je gewoon van de allerallerallerbeste baan? Dat is natuurlijk gewoon die van fulltime levensgenieter. De job waarbij je niks moet, maar alles mag. Lekker met je blije kop van het pensionado-bestaan genieten. Met een beetje geluk kan deze baan binnenkort van jou zijn, want vandaag (dinsdag 1 oktober) is de Droomsalaristrekking van de Staatsloterij. De Hoofdprijs is €10.000,- netto per maand gedurende een periode van 30 jaar. Je zou wel gek zijn als je níet een poging zou wagen naar deze financiële onafhankelijkheid voor de rest van je leven. Hier doe je mee!

 

In samenwerking met De Staatsloterij

Reageer op artikel:
5 absolute droombanen voor de grote levensgenieters
Sluiten