400 pk in spierballenversie van nieuwe Volkswagen Golf R Plus

Redactie 8 apr 2019 Machines

In de jaren ’90 moest je echt bij de Ferrari’s, Porsches en Lambo’s van deze wereld zijn voor een vermogen van 400 pk, maar binnenkort kun je gewoon een Golfje kopen met zoveel horsepowers. Er is namelijk een spinazie-editie in de maak van de Golf R.

De Golf moet hiermee de strijd aanbinden met de hot hatch concurrentie in de vorm van Mercedes (A45 AMG) en Audi (RS3). De Duitse concullega’s komen er volgens de geruchten in de wandelgangen boven de 400 pk uit, dus Volkswagen moet in de achtervolging.

Volkswagen Golf R Plus

Als we Autocar moeten geloven dan wordt dit de Golf R Plus. Op zich plausibele naam, ware het niet dat een paar jaar geleden er ook een Golf Plus op de markt was, die zeer populair was onder de bingo-spelende medemens. Was niet echt een beest, maar ach, het is een mooie reden om die auto uit het geheugen te wissen. De 400 pk Golf komt er met voorwielaandrijving of vierwielaandrijving. Het is maar net wat je liever hebt.

Het is natuurlijk nog even afwachten op het moment dat het allemaal officieel wordt gemaakt, maar de mannen uit Wolfsburg hebben bij deze onze zegen. Maken!

Reageer op artikel:
400 pk in spierballenversie van nieuwe Volkswagen Golf R Plus
Sluiten