Deze 4 kaasgerechten zijn culinaire hoogstandjes in het buitenland

Ons kleine landje staat echt volledig bekend om onze liefde voor kaas. Toch moeten we de buitenlandse kaascuisine ook echt niet onderschatten. In andere landen kunnen ze er namelijk ook wel wat van wat betreft gerechten met kaas. Wij hebben voor jou effe op een rijtje gezet waar je de nieuwste soorten kaasgerechten kan halen.

Gelukkig is er voor de kaasliefhebbers onder ons op elk werelddeel wel een iconisch gerecht te vinden waar kaas als ingrediënt aan te pas komt. Als je nou op vakantie gaat in een van deze landen, vergeet dan ook echt niet dat ene gerecht te proberen!

Kaasgerecht #1: l’aligot uit Frankrijk

Ja, we kennen allemaal de brie, camembert en de port salut wel die je hier ook onbeperkt naar binnen kan werken. Toch moet je ook echt een keer openstaan voor dit gerecht. Met ingrediënten als aardappels en kaas lijkt het alsof er een engeltje over je tong pist. Bereid je wel effe voor op heel, heel, heel veel kaas.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sam Schnur (@thenaughtyfork)

Kaasgerecht #2: kaasnoedels uit Zuid-Korea

Voor ons kwam dit ook uit een onverwachte hoek hoor heren. Het is ook niet een gerecht wat je zelf zomaar zou maken, maar mocht je nou in Azië zijn, probeer het eens effe voor ons. Je krijgt een pan met noedels voorgeschoven met een plak smeltcheddar er bovenop. Klinkt niet als een culinair hoogstandje, maar de Zuid-Koreanen zweren er toch er bij. Het geeft een romige touch aan het gerecht.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door 블랙홀김밥 (@black_hole_kimbab)

Kaasgerecht #3: poutine uit Canada

Dat dit kaasgerecht in ons land nog niet razend populair is, is ons echt een raadsel. In Canada hebben ze echt een culinair hoogstandje bedacht waarvan wij hopen dat het ook snel overwaait naar Nederland. Een combinatie van friet, kaas en jus. Er wordt gebruik gemaakt van zogenaamde squeaky cheese. Het bijzondere aan deze kaas is dat het niet mag smelten, zodat de kaas nog een beetje piept tussen je tanden. Waarom mensen dat willen moet je ook niet aan ons vragen, wij geven enkel opties van kaasgerechten hehe.

Kaasgerechten
Foto: Flickr Foto: Flickr

Kaasgerecht #4: provoleta uit Argentinië

Als je dit eet, denk je waarschijnlijk meteen aan een kaasfondue. Het is namelijk een bak gesmolten provelone-kaas met een knapperig laagje. Net als bij de kaasfondue kan je hier lekker je brood in dippen. Wij zouden hier wel een ticket voor naar Argentinië boeken.

Kaasgerecht
Foto: Flickr
Reageer op artikel:
Deze 4 kaasgerechten zijn culinaire hoogstandjes in het buitenland
Sluiten