3 redenen waarom de Samsung Galaxy S8 na één jaar nog steeds hot is

Redactie 13 feb 2018 Entertainment

De Samsung Galaxy S8 raakt inmiddels op leeftijd. Desondanks is het nog steeds een schoonheid om je aan vergapen. In dit artikel noemen wij 3 redenen waarom de Koreaanse deerne nog altijd de moeite waard is om te kopen.

#1 Voor een topprijs…

Sammy’s vlaggenschip is een schoonheid aan de buitenkant en een spierbundel aan de binnenkant. En dat alles voor een topprijsje. Aanvankelijk moest je behoorlijk wat cold hard cash op tafel leggen om hem de jouwe te mogen noemen. Met de prijsverlagingen van afgelopen jaar kun je hem bijna niet laten liggen. Bij lancering moest je een bedrag van 799 euro ophoesten voor het vlaggenschip. Nu haal je hem al in huis voor minder dan 600 euro. Ka-ching, money in the bank. Geld verdienen was nog nooit zo eenvoudig.

Als we de Galaxy S8 vergelijken met andere vlaggenschepen, ontdek je al snel dat het een koopje is. Andere flagships met vergelijkbare specs kosten je heel wat knaken meer. Voor een iPhone 8 betaal je al snel ruim 800 euro. De nieuwste Android-kroonjuweeltjes hebben een vergelijkbare prijs, zoals de LG V30 of de Huawei Mate 10 Pro. Dan is de keuze snel gemaakt.

#2… Krijg je topspecs

De Samsung Galaxy S8 kan zich nog altijd meten met de grootste en sterkste vlaggenschepen van het moment. En dat is te danken aan de krachtige en potente octa-core processor onder de motorkap, de Exynos 8890. Samen met de 4 GB werkgeheugen weet hij nog altijd van wanten. Natuurlijk beseffen we ons dat er genoeg toestellen zijn die nog meer werkgeheugen hebben: het gras bij de buren is immers altijd groener. Vraag is: heb je al die extra gigabytes aan RAM ook daadwerkelijk nodig? Het antwoord op deze vraag is eenvoudig: waarschijnlijk niet. Natuurlijk kan het geen kwaad om te flirten met een ander moppie, maar aan het eind van de dag kies je toch voor zekerheid en stabiliteit. Dan moet je bij de Galaxy S8 zijn.

Als we het over topspecs hebben, mogen we de camera’s zeker niet vergeten. Zeker als je een nachtdier bent zul je de f/1.7 grote lens waarderen. Daardoor vangt de beeldsensor meer licht op wanneer het eigenlijk te donker is. Sammy heeft niet alleen de hoofdcamera zo’n groot diafragma gegeven: de selfiecamera heeft dezelfde grote lensopening. Smart Autofocus volgt de bewegingen van je gezicht en zorgt ervoor dat je er scherp op de foto staat. De verbeterde multi-frame beeldverwerking houdt alles scherp en helder waardoor iedereen met jou op de foto wil.

#3 Android Oreo

De derde en laatste reden waarom de Samsung Galaxy S8 één jaar na dato nog altijd een sexy beast is, heeft te maken met het besturingssysteem. Lange tijd moest je genoegen nemen met Android 7.1 Nougat. Nog heel even en je kunt aan de slag met Android 8.0 Oreo, de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem. Zelfs de allernieuwste toptoestellen worden nog niet standaard met deze Android-versie geleverd, waar de LG V30 een pijnlijk goed voorbeeld van is. En natuurlijk heeft Samsung haar skin, het sausje dat de fabrikant over het besturingssysteem giet, wederom een update gegeven. Hij heeft zelfs een patch ontvangen om je te beschermen tegen de gevaren van Meltdown en Spectre. Kortom, als je de Galaxy S8 koopt ben je helemaal up-to-date.

Reageer op artikel:
3 redenen waarom de Samsung Galaxy S8 na één jaar nog steeds hot is
Sluiten