3 redenen om vandaag nog de Samsung Galaxy S8 te kopen

Redactie 4 Aug 2017 Entertainment

Op zoek naar een nieuwe high-end smartphone? Dan heb je tegenwoordig meer dan genoeg keuze. Kun je de keuzestress niet meer aan? Dan helpen wij je graag. Wij geven je 3 redenen waarom je vandaag nog naar de winkel zou moeten rennen om de Samsung Galaxy S8 aan te schaffen.

De Samsung Galaxy S8 ligt inmiddels al even in de winkels, maar dat maakt hem niet minder aantrekkelijk. Integendeel, het is een van de beste –zo niet de beste- Android-telefoons die je op dit moment kunt krijgen voor je geld. Natuurlijk kunnen we een verhaal afsteken over hoe snel de Exynos 8895 processor is, of wat een verbazingwekkend scherpe foto’s je met de 12 megapixel Dual Pixel camera schiet. Dit soort superlatieven laten we liever achterwege.

Er zijn meer dan genoeg redenen om lovend te zijn over de Samsung Galaxy S8. We hebben 3 redenen voor jullie op een rij gezet.

1. Scherpe prijs

Weet je nog toen de Samsung Galaxy S8 net was aangekondigd? Smartphonenerds keken al maanden kwijlend uit naar het moment suprême. De verwachtingen waren dan ook hooggespannen. Wat ze in ieder geval zagen aankomen was de forse verkoopprijs. Vlak na lancering ging het vlaggenschip over de toonbank voor maar liefst 799 euro. Een rib uit je lijf. Samsung deed er bij de Samsung Galaxy S8 Plus, de grotere tegenhanger van de S8, nog een schepje bovenop: deze had een prijskaartje van maar liefst 899 euro.

Inmiddels zijn we enkele maanden verder en zijn de Galaxy S8 prijzen behoorlijk gedaald. De meeste retailers verkopen het kroonjuweeltje van Samsung op dit moment voor een slordige 650 euro. Daarmee is hij maar liefst 100 euro goedkoper dan concurrerende toestellen als de Sony Xperia XZ Premium of de HTCU11. Geld verdienen was nog nooit zo gemakkelijk. Je hebt niet langer een excuus om thuis op de bank te hangen.

2. Prachtig scherm

Samsung heeft iets bijzonders gedaan met het beeldscherm van de Samsung Galaxy S8. Deze heef flinterdunne randen aan de zijkanten. De ruimte aan de onder- en bovenkant is geminimaliseerd. Je krijgt dus meer scherm dan ooit tevoren voor je geld. Samsung heeft het beeldscherm niet voor niets omgedoopt tot het Infinity Display. Het is de blikvanger van de Galaxy S8.

Dat is niet het enige voordeel van het scherm. Doordat Samsung voor een AMOLED-display heeft gekozen, krijg je volle kleuren en scherpe contrasten. Je video’s zien er haarscherp uit. Doordat het scherm groter is dan de doorsnee smartphone, past er ook meer op. Oftewel, minder vaak scrollen. Tot slot kun je de resolutie verstellen. Dat is handig als je denkt dat je het einde van de dag net niet haalt. Minder pixels betekent immers minder stroom.

3. Multifunctioneel dankzij Samsung DeX

Heb je wel eens gehoord dat je een mobiele telefoon kunt omtoveren tot een desktopcomputer? Met de Samsung Galaxy S8 is dat geen enkel probleem. Samsung DeX is een docking station waarmee je het vlaggenschip in een handomdraai transformeert in een mobiele computer. Het enige dat je hoeft te doen is een monitor, muis en toetsenbord aan te sluiten op de dock en de Galaxy S8 er in te plaatsen. Nu kun je met een volwaardig qwerty-toetsenbord en groot scherm aan je PowerPoint-presentaties werken, of je toespraak bijschaven. Probeer dat maar eens met andere smartphones.

Zit je nu nog op je stoel? Kom in beweging en ren naar de winkel om de Samsung Galaxy S8 aan te schaffen. Snel want voor je het weet zijn ze weg!

Reageer op artikel:
3 redenen om vandaag nog de Samsung Galaxy S8 te kopen
Sluiten