25 foto’s die bewijzen waarom jij naar Bonaire moet

Bon bini, heb je even? We gaan je uitleggen waarom je er absoluut goed aan zou doen om eens een bezoekje te brengen aan Bonaire. Daar kunnen we uren over uitweiden, maar we zullen het proberen kort te houden. Het zonovergoten Bonaire op de Nederlandse Antillen, wauw, daar wil iedereen wel even vertoeven. Hagelwitte stranden met azuurblauw water waar je ook nog eens schitterend koraal en vissen tegenkomt die je alleen nog kent uit animatiefilms. 

Aangekomen op het eiland, op het vliegveld vlakbij ‘de hoofdstad van het eiland’ (want zo groot is het niet) Kralendijk, zal je er snel duidelijk worden dat de voertaal op het eiland Papiamentu is. Wellicht wist je dat al, in dat geval: hopi bon (heel goed). Het gekke is dat deze taal pas sinds 2021 als officiële taal werd erkend in het onderwijs. Oke, genoeg daarover, je wil natuurlijk even de fijne plekkies van het eiland weten en wat er allemaal te doen is. We geven je alvast één tip van het huis: ga een auto huren op Bonaire, want dat is de ideale manier om het eiland te verkennen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Pickup huren Bonaire (@pickuphurenbonaire)

Bonaire

Bonaire heeft tientallen verschillende stranden, de meeste stranden zijn bedekt met prachtig versteend koraal. En er zijn een paar ongerepte witte zandstranden waar je gewoon kunt relaxen en van de zon kunt genieten. Het mooiste zandstrand vind je op Klein Bonaire.

Bonaire biedt genoeg te doen. Je kan er schitterende tochten maken op jacht naar de flamingo’s of je gaat een dagje surfen op Lac Cai, of je chillt een heerlijk dagje aan het strand en als je er nog geen genoeg van kan krijgen kan je heerlijk snorkelen. Je zal de mooiste vissen tegenkomen. Iedereen komt aan z’n trekken op dit prachtige eiland. Met je autootje die je hebt gehuurd, ook nog eens een pick-up ben je toch overal in no-time. Heerlijk.

Fijnproevers

Voor de culinaire fijnproevers onder ons is er ook genoeg te smullen op Bonaire. In de loop der tijd is er hier een smakelijke Bonairiaanse keuken ontstaan met invloeden van mensen die helemaal verkocht waren. Een keuken die jou de ware smaaksensatie gaat geven. De vis die in de vroege ochtend wordt gevangen ligt tijdens het diner al op je bord.

Overnachten

Naast alle toffe activiteiten die je op Bonaire kunt ondernemen, is het net zo belangrijk om ‘s avonds ergens te chillen en te ontspannen of overdag al van de zon en zee te genieten. Nou, die plekken zijn er op Bonaire genoeg. Je vindt er tal van schitterende resorts waar je perfect tot rust kan komen en helemaal in de watten gelegd wordt. Snel sparen voor het ticket naar Bonaire dus, voor je het weet tour je in je pick-up heel het eiland rond. Tot snel dus, maar om gelijk even te integreren, zoals ze op het eiland zelf zouden zeggen: “Ayo!”

Om je alvast verder te laten dromen over dit magische eiland hebben we een schitterende selectie foto’s voor je samengesteld. Enjoy.

Reageer op artikel:
25 foto’s die bewijzen waarom jij naar Bonaire moet
Sluiten