22-jarige dude besteedt 2 miljoen aan vrouwen, drugs en reizen dankzij foutje van de bank

redactie 15 dec 2016 Entertainment

Wat zou je doen als je erachter komt dat je door een fout van de bank een ongelimiteerd krediet hebt? De Australiër Luke Brett Moore die wist het wel. Een paar jaar geleden, toen hij 22 was, raakte hij plots zijn baan kwijt door een auto-ongeluk. Zijn bankrekening was leeg maar hij merkte dat hij kon blijven pinnen. Hij besloot het er eens goed van te nemen.

Het Britse BBC sprak met Luke die kortgeleden uit de gevangenis weg mocht na zes maanden gezeten te hebben. Het was 2010 en Luke had geen geld, toch wordt telkens zijn hypotheek afgeschreven. Het baart hem enigszins zorgen maar hij hoort niks van de bank en dat gaat twaalf maanden door voordat hij kijkt of hij verder kan gaan. Hij vraagt een lening aan van 5000 dollar en krijgt die zonder problemen.

Luke krijgt dollartekens in zijn ogen en een paar dagen later vraagt hij 50.000 dollar en ook die krijgt hij gewoon. Hij koopt eerst een Alfa Romeo 156, vervolgens koopt hij voor 36.000 dollar een Maserati. "Het was een gekke tijd. Ik was een jonge en domme 22-jarige en ik was niet heel helder aan het denken". Hij pakt het vliegtuig naar de Oostkust van Australië om te gaan surfen en vindt het zo chill daar dat hij besluit om te blijven.

Dan gaat het eens hard en hij koopt alles wat hij leuk vindt. een boot, een kunstwerk van de wereldberoemde street-artist Banksy, een door Amy Winehouse gesigneerd vel van een drumstel en een basketbalshirt van Michael Jordan. "Het was fantastisch. Ik deed wat jonge mensen doen die heel veel geld hebben: plezier maken en feesten. Ik ging naar stripclubs en spendeerde honderdduizenden dollars aan vrouwen, alcohol en cocaïne."

Hij geeft van juli 2010 tot augustus 2012 in totaal 1.988.535 dollar uit. Maar dan is het feestje afgelopen. De politie valt binnen en Luke wordt in 2015 veroordeeld tot een gevangenisstraf van vierenhalf jaar. Begin december van dit jaar wordt zijn straf vernietigd, de rechter oordeelt dat luke moreel fout is geweest, maar hij is niet verplicht om de bank op zijn fout te wijzen.

Inmiddels gaat het goed met Luke, hij studeert rechten en wil als hij over twee jaar klaar is mensen in de gevangenis gaan bijstaan. Ook heeft hij geleerd van zijn fouten. "Ik zou het niet nog een keer doen. Het was die paar mooie maanden met strippers en cocaïne niet waard". Gelukkig pakt niemand zijn feestmaanden vol vrouwen, cocaïne en algehele luxe, ooit nog van hem af.

Bron: RTLnieuws

Reageer op artikel:
22-jarige dude besteedt 2 miljoen aan vrouwen, drugs en reizen dankzij foutje van de bank
Sluiten