20 van de de beste en krachtigste nieuwsfoto’s van 2016

redactie 22 dec 2016 Entertainment

Reuters is een gigantisch internationale nieuwsdienst. Hun 2500 journalisten en fotografen zijn overal ter wereld actief. Ze zijn vaak precies op de goede plek om de mooiste, krachtigste of meest zeggende foto’s te schieten. Om het einde van het jaar 2016 te vieren is hier de lijst van de beste foto’s gemaakt voor en door het nieuwsmedium en als je fotoserie bekijkt zou er zomaar de foto van het jaar tussen kunnen zitten.

1. Een net geboren pandabeer valt van het podium in Chengdu in China op 29 september 2016. Er waren daar toen net 23 jonge pandabeertjes geboren.

Reuters / China Daily

2. De vijfjarige Bjorn lacht terwijl hij poseert met twee Uilvlinders tijdens een launchevent van de Sensational Butterflies tentoonstelling in de Natural History Museum in Londen.

Dylan Martinez / Reuters

3. Een demonstrant uit Chili kijkt op 11 september een agent in de ogen tijdens een protest vanwege de militaire coup uit 1973.  

Carlos Vera / Reuters

4. Een demonstrant gebruikt een tennisracket om een traangasgranaat terug te slaan tijdens een protest tegen nieuwe arbeidsvoorwaarde in Nantes, Frankrijk op 2 juni.

Stephane Mahe / Reuters

5. Een op afstand bestuurbaar vliegtuigje in de vorm van een heks vliegt rond terwijl de zon onder gaat tijdens Halloween in Californië op 31 oktober.  

Mike Blake / Reuters

6. Een zakenman bekijkt de bloesems, die bijna volledig in bloei staan, in Japan op 1 april.  

Issei Kato / Reuters

7. Mensen lopen over een toeristenattractie in Zhangjiajie in China op 1 augustus.

Reuters / Stringer

8. Doaa Elghobashy uit Egypte en Kira Walkenhorst uit Duitsland spelen beachvolleybal tegen elkaar tijdends de Olympische Spelen in Rio op 7 augustus.

Lucy Nicholson / Reuters

9. Een man loopt door een tuin op een herfstdag in Srinagar in Noord-India op 15 november.

Danish Ismail / Reuters

10. Usian Bolt kijkt naar zijn Canadese concurrent Andre De Grasse terwijl ze sprinten op de halve finale van de 100 meter sprint op de Olympische Spelen in Rio op 14 augustus.  

Kai Pfaffenbach / Reuters

11. Ieshia Evans wordt op 9 juli aangehouden door agenten dichtbij het Baton Rouge politiebureau in Loisiana tijdens een protest voor de door politiegeweld omgekomen Alton Sterling 
 

Jonathan Bachman / Reuters

12. Een Franse man brengt stokbroden naar het overstroomde huis van zijn moeder in Chalette-sur-Loing Montargis op 1 juni. 

Christian Hartmann / Reuters

13. Paus Fransicus loopt door de beruchte poort van Auschwitz tijdens zijn bezoek aan het vernietigingskamp op 29 juli.

Filippo Monteforte / Reuters

14. Een soldaat van de National Guard valt flauw tijdens de jaarlijkse Trooping the Colour ceremonie voor de verjaardag van koningin Elizabeth in hartje Londen op 11 juni.

Dylan Martinez / Reuters

15. Een emoe rent weg voor de naderende bosbranden in Potrero in Californië op 20 juni.

Mike Blake / Reuters

16. Bosbranden zijn te zien onder het Noorderlicht in de buurt van Fort McMurray in Canada op 7 mei.

Mark Blinch / Reuters

17. Vluchtelingen kinderen spelen met een knuffelbeer in een modderig kamp in de buurt van de Grieks – Macedonische grens dichtbij het dorpje Idomeni op 15 maart.

Alexandros Avramidis / Reuters

18. Een lichaam van een van de 86 slachtoffers na de terreurdaad in Nice waarbij een vrachtwagen op mensen in reedt op 15 juli.

Eric Gaillard / Reuters

19. Een man verzamelt kokosnoten die in het water gegooid zijn als offer door gelovige tijdens het Dashama festival in Ahmedabad op 12 augustus.  

Amit Dave / Reuters

20. Een vrouw zit in de vernieling die typhoon Nepartak heeft aangericht in het Minqing gebied in China op 10 juli.

Reuters / Stringer
Bron: BoredPanda / Reuters
Reageer op artikel:
20 van de de beste en krachtigste nieuwsfoto’s van 2016
Sluiten