WW1-film 1917 wordt aangeprezen als een van de beste oorlogsfilms van deze eeuw

Voor oorlogsfilm-liefhebbers is er natuurlijk een enorm aanbod, de ene beter dan de ander en er zit ook heel wat bagger tussen, we gaan geen namen noemen. 1917 is daarentegen veelbelovend en wordt door filmcritici zelfs gelinkt aan Saving Private Ryan. Als we dit allemaal moeten geloven heeft Sam Mendes wederom geleverd!

Regisseur Sam Mendes won in 2000 een Oscar voor Beste Regisseur met American Beaty, maar je kunt hem ook kennen van de James Bond titels: Skyfall en Spectre. Ditmaal stort de Brit zich in een nieuw avontuur met 1917. Waar hij via social-media en filmcritici lovende berichten aan zijn adres krijgt. Op Rotten Tomatoes staat de tomatenmeter al op 91%, met nog maar 23 recensies.

Één take

De film van Mendes showt de regelrechte hel van de Eerste Wereldoorlog. Het zieke is dat de hele film in één lange, onafgebroken take is geschoten. “Ik wilde elke stap met deze mannen afleggen, elke adem met hen inademen. Het moet visceraal en meeslepend zijn. Wat hen wordt gevraagd is bijna onmogelijk. De manier waarop de film is gemaakt, is ontworpen om je zo dicht mogelijk te benaderen.”, klinkt zeer aangenaam Sam.

https://twitter.com/colliderfrosty/status/1198693414818082816?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1198693414818082816&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.esquire.com%2Fnl%2Fmantertainment%2Fa28585652%2F1917-eerste-wereldoorlog-film-trailer%2F

Verhaallijn

De film volgt twee jonge Britse soldaten: Schofield en Blake. Zij krijgen de hoogst belangrijke, maar suïcidale missie om het levensgevaarlijke, vijandelijke terrein te betreden en een boodschap af te leveren, waarmee zij een dodelijke aanval kunnen stoppen. De broer van Blake is een van de soldaten die gered moet worden van deze hinderlaag. De jonge mannen weten dat ze geen keuze hebben en zetten hun angst opzij om deze gewaagde en ontzettend riskante tocht te gaan maken.

Cast

Naast deze topregisseur en het epische verhaal krijgen we ook een aardige sterrencast voor onze ogen geworpen: Colin Firth, (The King’s Speech), Richard Madden (BBC’s Bodyguard en Game of Thrones) en Benedict Cumberbatch (The Imitation GameDoctor Strange) en vele anderen.

Eindelijk weer eens een film over de WW1 in plaatst van de WW2. 1917 is vanaf 9 januari op vrijwel alle grote witte doeken van de Nederlandse bioscopen te bekijken.

Reageer op artikel:
WW1-film 1917 wordt aangeprezen als een van de beste oorlogsfilms van deze eeuw
Sluiten