1917 brengt de Eerste Wereldoorlog ongekend dichtbij

redactie 2 Aug 2019 Entertainment

De Oscar-winnende regisseur Sam Mendes, die wij kennen van Skyfall en American Beauty, is helemaal terug met zijn nieuwste film over de Eerste Wereldoorlog: 1917. De trailer is net uitgegeven en gezien de beelden belooft het een absoluut spektakel te worden.

Sam Mendes heeft met zijn James Bond-films laten zien dat hij klaar is voor groots en meeslepend werk dat de kijker compleet overweldigt met visuele pracht. 1917 wordt ook zo’n werk waarvan je stijl achterover slaat en alleen maar meer van wilt.

In deze film volgen we de twee jonge Britse soldaten Schofield en Blake die gespeeld worden door George MacKay, uit Captain Fantastic, en Dean Charles Chapman, bekend van Game of Thrones. Zij krijgen de immens belangrijke, maar idiote missie om het levensgevaarlijke, vijandelijke terrein te betreden en een boodschap af te leveren waarmee zij een dodelijke aanval op duizenden soldaten kunnen voorkomen. De broer van Blake is een van de soldaten die gered moet worden van deze meedogenloze hinderlaag. De plichtgetrouwe mannen weten dat ze geen keuze hebben en gaan over tot deze gewaagde en ontzettend riskante tocht.

Naast dit epische verhaal krijgen we ook een aardige sterrencast voorgeschoteld. Zo maken Colin Firth, The King’s Speech, Richard Madden, BBC’s Bodyguard en Game of Thrones, en Benedict Cumberbatch, The Imitation Game, Doctor Strange, naast vele anderen hun opwachting. Dat is absoluut niet mis hoe Sam het aanpakt!

1917 is vanaf 9 januari op het grote scherm te bewonderen in vrijwel alle Nederlandse bioscopen. Wij hebben onze tickets al gereserveerd.

Reageer op artikel:
1917 brengt de Eerste Wereldoorlog ongekend dichtbij
Sluiten