Indian Motorcycles viert 100-jarige jubileum met twee dikke retro modellen

redactie 5 Sep 2019 Machines

Goed nieuws voor de motorgekken onder ons. Voor het 100-jarige jubileum trakteert Indian Motorcycles ons op twee unieke modellen. De iconische Indian Scout-bike is zijn charme nog lang niet kwijt. Met de release van de Scout Bobber Twenty en de limited edition Scout 100th Anniversary staat ons hart in lichterlaaie.

Hoog aan de top

Indian Motorcycles staat nog steeds als een huis. Het imperium werd in 1920 opgericht en is inmiddels al bijna 100 jaar lang niet weg te denken uit de motorwereld. Dit vraagt dan ook om een luid brullend feestje en laat dat nou net een specialiteit zijn van Indian Scout. Ter viering van deze bijzondere mijlpaal komen ze naar buiten met een nieuw 100-jarig jubileummodel. Dit bijzondere collectors-item vertegenwoordigt de rijke historie van een van s ‘werelds meest bad-ass motormodellen. Wel moet je er snel bij zijn, want wereldwijd worden er slechts 750 gemaakt.

View this post on Instagram

The New #ScoutBobberTwenty. A mean, old-school bobber. ⠀⠀⠀ Filled with design cues from the original Scout, it’s for riders who want iconic, throwback styling. ⠀⠀⠀ See the new 2020 #IndianScout lineup through the link in our bio or by swiping up on our Story. ⠀⠀⠀ “Easy Rider” package shown. #indianmotorcycle

A post shared by Indian Motorcycle (@indianmotorcycle) on

Old but gold

Never change a winning team. Dit moeten de producenten van Indian ook hebben gedacht. De speciale jubileumeditie neemt stijlelementen over van de originele Scout en maakt deze compleet met het originele kleurenschema. Het vertrouwde Indian Motorcycle Red wordt gecombineerd met een speciale Anniversary Gold-afwerking. Het echte leren ‘woestijn kleurige’ solo zadel zorgt voor de finishing touch. Plak daar een extreem vette Scout 100th Anniversary-badge op, zwarte spaakwielen, strandbars, een bagagerek en een chromen afwerking en je hebt het oude erfgoed succesvol geëerd. De Scout 100th Anniversary is voor een kleine 14.500 euro van jou.

Double trouble

Niet één maar twee modellen worden in het zonnetje gezet. De 20 van 2020 verwijst namelijk ook naar het allereerste Scout model uit 1920. De Scout Bobber Twenty eert de originele Scout en neemt veel unieke functies over van dit tijdloze icoon. Kijk maar eens naar de spaakwielen of het drijvende zadel. De 2020 Scout Bobber Twenty levert een klassieke bobberstijl, maar met verbeterde moderne ergonomie en is verkrijgbaar in drie kleuren: Thunder Black (ABS or non-ABS), Sagebrush Smoke (ABS) en Burnished Metallic (ABS).Prijzen beginnen bij 10.900 euro voor het model zonder-ABS en je betaalt 11.700 euro voor de modellen met ABS. Dit bewijst maar weer dat oud en nieuw elkaar heerlijk aanvullen. Wat een genot om naar te kijken.

Reageer op artikel:
Indian Motorcycles viert 100-jarige jubileum met twee dikke retro modellen
Sluiten