1000 pk sterke Dendrobium is spectaculaire hypercar uit Singapore

Redactie 20 jan 2017 Machines

Uit Singapore komt Vanda Electrics, een start-up die zich heeft gespecialiseerd in elektrische vervoersmiddelen. Op de autobeurs van Genève zullen ze binnenkort debuteren met de spectaculaire Dendrobium.

De auto lijkt zo van dezelfde tekentafel te zijn gewandeld als die van de Batmobile. Wat een extreem apparaat. De bolide is uitgerust met een shitload aan vermogende batterijen en zal in totaal 1.000 pk leveren. Met z’n elektrische power wordt je in nauwelijks drie seconden gekatapulteerd richting de 100 km/u. De topsnelheid is vooralsnog onbekend, maar moet ruim over de 300 heen gaan.

De auto is getekend door Williams Engineering. De divisie die de speciale projecten van het F1 teams van Williams op zich neemt. Die afdeling bemoeide zich eerder onder meer al met de Jaguar C-X75, die te zien was in een achtervolging van de een na laatste James Bond film Spectre. ‘As technical partner, Williams Advanced Engineering has brought its expertise in aerodynamics, composites, batteries and electric drivetrains to the Dendrobium project,’ aldus Williams.

Dendrobium project

Het is het eerste serieuze wapenfeit op autogebied van Vanda Electrics. Op dit moment zijn ze ook bezig met een elektrische truck, maar dat bevindt zich nog in de prototype fase.

Larissa Tan, CEO van Vanda heeft er wel wat te vertellen over hun ambitieuze project: “The future is electric. Vanda Electrics is an exciting company that is established in innovation and design, while collaborating with leading engineering partners to produce ground-breaking electric vehicles. Our world is changing and forcing consumer patterns to change faster than we can imagine, taking the car industry with it.”

Wij kunnen niet wachten om ‘m straks in maart te aanschouwen in Genève. Mocht ‘ie daadwerkelijk in productie gaan dan hebben Porsche, McLaren, Koenigsegg, Ferrari en straks ook Mercedes er een nieuwe serieuze concurrent bij.

 

Reageer op artikel:
1000 pk sterke Dendrobium is spectaculaire hypercar uit Singapore
Sluiten