10 uitermate sappige vervangers voor jouw biefstukkie

redactie 25 feb 2016 Entertainment

Ben je van plan om binnenkort een mooi stuk vlees op het vuur te gooien om indruk te maken op je Tinder-date? Dan hebben wij een spoedcursus vleesch voor je in de aanbieding. Pak je pen en papier erbij en luister aandachtig wat de slagers van FHM te vertellen hebben. Oh, en als je het mooie stukje vlees graag well done gebakken hebt koop dan gewoon kip. Anders is die arme koe voor niks doodgegaan.

1. Porterhouse

Het klassieke stuk vlees met bot bevat zowel een runderhaas als een entrecote en is de natte droom van elke huis, tuin en keuken BBQ’er.

2. T-bone

De T-bone lijkt is bijna identiek aan de porterhouse alleen is het stuk runderhaas wat kleiner omdat het vlees wat meer naar de voorkant van het dier is weggesneden.

3. Sukade

Afkomstig van een mooi mals stuk bij de schouder is de sukade, ook wel bekend als de flat iron, een mooi en vooral goedkoop stukje vlees. Het is de uitzondering op de regel dat schouderstukken altijd taai zijn.

4. Runderhaas

De runderhaas is een wat prijziger stukje vlees maar dat proef je absoluut terug. Mits good gebakken smelt het vlees zowaar op je tong. Koop het malse stukje vlees alleen in geval van extreme indrukmakerij of decadentie.

5. Rib-eye met bot

Dit sappige stuk vlees wordt geknuffeld door een rib en die straalt het vlees in met positieve energie en smaak.

6. Rib-eye

Ook zonder bot barst de rib-eye van de smaak. Het stukje koe is namelijk doorzeefd van vet en wanneer je het op het vuur gooit smelt dat vet mooi weg en laat het een heerlijke smaak over.

7. Entrecote

Moeten we de entrecote nog aan je uitleggen? Met haar mooie vetrand is ze haast niet weg te denken van je BBQ of grillpan. Heerlijk sappig en met net iets meer textuur dan een rib-eye of een runderhaas is het een echte smaakmaker.

8. Bavette

Werd voorheen nog gezien als restvlees maar wordt nu in menig restaurant geserveerd. Is te herkennen aan de platte en ovale vorm van het vlees en heeft duidelijke draden lopen. Om te garanderen dat het vlees mooi mals blijft is het noodzaak dat je de bavette dwars op de draad snijdt.

9. Longhaas

Ieder dier heeft maar één longhaas en het stuk vlees weegt net geen kilo. Er zit een immense smaak aan het vlees maar er lopen ook twee pezen door het vlees. We hoeven je natuurlijk niet te vertellen dat je die er allebei uit moet snijden voor je hem in de pan smijt. 

10. Middenrif

Niet het beste stuk vlees wat de koe te bieden heeft want hij kan nogal taai zijn. Toch is de smaak bombastisch. Dus heb je niet zo veel problemen met wat gekauw dan is dit zeker een aanrader.

Reageer op artikel:
10 uitermate sappige vervangers voor jouw biefstukkie
Sluiten