10 übermannelijke maaltijden die gehakt maken van elke superfood

redactie 21 jun 2016 Entertainment

In een tijd waarin quinoa, speltbrood en glutenvrije brownies je om de oren vliegen, wordt het er voor mannen niet makkelijker op. Wij houden van klassiek krachtvoer dat niet onderdoet voor het dieet van onze voorvaderen. Nu en dan is het goed om daar eens aan herinnerd te worden en daarom hebben we een top 10 samengesteld van de mannelijkste maaltijden op aarde. Dit geeft je de broodnodige inspiratie voor als je scheurende honger hebt.

10. Chicken wings
Honger hebben we allemaal weleens, maar onze magen rommelen nooit zo hard als na het uitgaan. Er zijn liters bier doorheen gegaan, de voetjes zijn van de vloer geweest en met een beetje geluk heb je het telefoonnummer van een mooie brunette weten te strikken. Zo’n nacht moet natuurlijk gevierd worden en hoe kun je dat nu beter doen dan met een lekker portie chicken wings?!
9. Broodje shoarma
Ja, een ware klassieker voor elke veelvraat: het broodje shoarma. Deze broodjes zien er doorgaans heel ranzig uit, maar dat is nu juist wat er zo lekker aan is. Eten hoeft niet mooi te zijn! Een lekkere dot knoflook erop, blaadje slappe sla ertussen en schranzen maar. Zeg nu zelf, hier wil je toch meteen je tanden in zetten?
8. Broodje frikandel speciaal
Als je van eenvoud houdt en gewoon een volle maag wilt, gaat er niets boven een wit broodje frikandel overladen met mayonaise en ketchup. En dan het liefst met een flinke hoeveelheid uien ertussen geprakt.

7. Patatje oorlog
Het woord zegt het al: oorlog. En zoals we allemaal weten is oorlog een mannenzaak. Wil jij te wapen gaan tegen je rammelende maag? Dan is een lekker vet patatje oorlog een geweldige keus. Gefrituurde patat drijvend in de satésaus. Hmmmmm!


6. Kipsaté
Ook zo’n klassieker. Een paar kakelend lekkere van satésaus doordrenkte kipjes op een stok. Het is maar goed dat er geen snackbar naast ons redactiekantoor zit, want dan zouden we linearecta op weg gaan om een welverdiend kipsateetje te halen.
5. Kapsalon
Je chick denkt bij het woord kapsalon aan een ontspannend middagje bij de kapper. Jij niet. Jij bent namelijk een man en als jij het woord kapsalon hoort, denk je aan zo’n heerlijk chaotische voerbak, volgestouwd met patat, vlees en riekende knoflooksaus. Heerlijk!
4. Bacon
Zelfs de grootste fitboy die net uit de sportschool komt wandelen, kan de geur van bradende bacon niet weerstaan. Betaalbaar, voedzaam en lekker simpel, zoals het hoort. En het is het favoriete gerecht van Ron Swanson, dus dat het mannelijk is staat onomstotelijk vast. Bedenk je maar eens dat je nu een knapperige hap bacon neemt. Het water loopt je in de mond, voel je het?

3. Braadworst met bier
Ideaal voor als het koud is buiten en je met je mannenklauwen in de open lucht hebt gewerkt: een warme, verse braadworst die nog druipt van het vet. En dan de restjes wegslikken met een paar stevige pullen bier, want een braadworst zonder bier is zinlozer dan de tieten van een non.
2. Pizza
Dit is misschien wel de enige maaltijd die we altijd zouden kunnen eten. ’s Ochtends, ’s middags, ’s avonds en ’s nachts. De liefde van de man gaat door de maag en de pizza is daar het overheerlijke bewijs van. En het mooie is: welke pizza je kiest maakt geen fuck uit. Ze zijn allemaal lekker!
1. Maestro Burger
Dit is zonder enige twijfel de mannelijkste creatie van McDonald’s. En het is een échte superfood, want de Maestro Burger is niet alleen superlekker, maar vult ook nog eens supergoed. Ideaal voor als je met je maten gaat eten of onderweg een voedzame hap nodig hebt. Het mooie aan deze burger is dat het niet zomaar burger is, maar een luxe delicatesse van topkwaliteit. De Maestro Burger bevat twee 100% Angus Beef burgers met bacon (jawel!), cheddarkaas, rode uienringen, batavia sla, ketchup en Wild Mustard saus op een sesam- en maanzaadbroodje. In combinatie met een boerenfrietje met mayo is dit een goddelijk gerecht.
Reageer op artikel:
10 übermannelijke maaltijden die gehakt maken van elke superfood
Sluiten