Even terug in de tijd met deze tien geniale reclames van vroegâh

redactie 3 mrt 2019 Entertainment

We gaan weer even terug in de tijd, namelijk naar de 90’s en de 00’s. Een tijdperk dat ook wel bekend staat om zijn iconische reclamespots die hilarisch, uitbundig, creatief en gewoon heel amusant waren. Van ijsjes tot ongelukjes, de commercials van vroeger waren buitengewoon bijzonder. Iedereen sprak er over en deed ze na op school of werk. Dat pakte niet voor iedereen goed uit: ‘goeie moggel’ schijnt dus erg te lijken op ‘goeie mongool’. Pats boem, linkerhoek op je kaak. Helaas hield niet iedereen de STER breaks in de gaten.

Wie herinnert zich bijvoorbeeld zich de Douwe Egberts-spot nog? Met die oude dames die gezellig met een kop koffie babbelen over 50 cent. Of de idioot ongelukkige situaties waarin de mensen van Centraal Beheer’s ‘’Even Apeldoorn Bellen’’ zich bevinden. Er zijn ontzettend veel reclame’s die de nostalgie bij ons naar boven halen. Of ze laten je heel oud voelen. Wij hebben in ieder geval top 10 gemaakt van reclames van vroegâh. Kunnen we weer effe lachen, toch? ‘Asjemenou!’

Hee tis groen! Motta (Ola)

In deze heerlijk droge reclame zit een doodsaaie familie in de auto, wachtend bij een rood stoplicht. De kinderen achterin genieten van hun Fruit Joy, een ijsje die van kleur verandert. Plotseling roept het zoontje: ‘Hee ‘t is groen!’ De vader trapt het gas en botst tegen zijn voorganger. Blijkbaar was het stoplicht niet groen…

Bedenk goed, wat je met je laatste Rolo doet, Rolo, (Nestlé)

In deze topper zit een klein snotjong tijdens zijn bezoekje aan de dierentuin een baby-olifantje voor de gek te houden. Hierbij doet de jongen alsof het olifantje een stukje rolo krijgt maar vervolgens stopt ‘ie m in z’n eigen mond. Gevolgd door een ‘naanaah’, oftewel , lekker puh! Dit komt hem jaren later duur te staan, want een olifant vergeet niets.

I’m Adam, Even apeldoorn bellen, (Centraal Beheer)

We kennen allemaal wel de hilarische commercials van Even Apeldoorn Bellen. In deze spot ontmoet Eva de man waarmee ze het begin van de mensheid moet verzorgen. Adam natuurlijk. Alleen is ‘ie toch net effe wat anders dat ze zich had voorgesteld.

Ik ben je Bitch niet, (Douwe Egberts)

De oude dames dat na het jaar 2000 in een klap bekend waren als de Gangster Oma´s. In deze heerlijke spot zitten de twee oma´s met elkaar te babbelen over hun gebeurtenissen. Waarop de toon een beetje anders is dan je gewend bent van deftige dames.

Nog zo gezegd, geen bommetje, (Melk Unie)

Vroeger was Melk Unie de Campina van deze tijd. Deze geniale commercial geeft een zogenaamd inzicht over hoe Melk Unie samen met echte koeien, de beste kwaliteit melkproducten aan de man bracht. Toch zat er altijd een rebelse koe tussen die ‘t niet kon laten om.. Nou ja, je ziet het wel.

Walk In Fridge, (Heineken)

Deze reclame werd overal besproken, op het werk, op de schoolpleinen, in de kroeg. Ja, Heineken heeft een groot repertoire aan geweldige spots. Wij hebben voor deze reeks de Walk In Fridge gekozen. Overduidelijk omdat hij gewoon super grappig is.

En we gaan nog niet naar huis, Mc Kroket, (Mc Donalds)

Of deze reclame nu nog wel politiek correct te noemen is, kan je je afvragen. Maar, grappig is het zeker. Verschillende culturen zingen het alom bekende ‘We gaan nog niet naar huis’ als introductie van de Mc Kroket.

Geweldigenoten, (Rambol kaas)

Een man vergist zich een beetje in zijn energieke date. Maar zijn reactie op de vraag of hij het ook naar zijn zin heeft is geniaal!

Gullit Gullit (M&M’s)

Deze hele, hele oude reclame was een groot succes in die tijd. Met Ruud Gullit die aan het babbelen is met de enige echte red en yellow M&M’s. Simpelweg geweldig.

Sjors je bent een eikel, Cup-A-Soup, (Unox/Knorr)

Natuurlijk kan onze top 10 niet zonder onze zachtaardige Sjors. Zijn humeur is niet altijd te pijlen. Een ding is zeker, je wil hem om vier uur niet storen.

Reageer op artikel:
Even terug in de tijd met deze tien geniale reclames van vroegâh
Sluiten