10 random feitjes over de Braziliaanse superster Ronaldinho

Een van de beste voetballers die ooit heeft bestaan, de straatvoetballer op de velden, de man met de brede glimlach, de nummer tien van Barcelona en het Braziliaanse elftal. We hebben het uiteraard over Ronaldinho. De beste man is jarig en mag 41 kaarsjes uitblazen. Reden genoeg om jullie te verblijden met 10 random feitjes over Ronaldinho.

1 . ‘Kleine Ronaldo’

Ronaldinho begon zijn carrière bij Grêmio, waar hij een van de uitblinkers was. Toentertijd speelde hij in Brazilië onder de naam ‘Ronaldinho Gaúcho’, om verwarring met Ronaldo Luís Nazário de Lima te voorkomen. Die droeg in het begin van zijn carrière de bijnaam ‘Ronaldinho’, wat ‘kleine Ronaldo’ betekent.

2. Back to back

In 2004 en 2005 won Ronaldinho back-to-back FIFA World Player of the Year awards, de hoogste individuele eer van de sport.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ronaldo de Assis Moreira (@ronaldinho)

3. 23 goals in een wedstrijd

Het talent van Ronaldinho was niet bepaald moeilijk te herkennen. Interessant feit is dat hij op 13-jarige leeftijd een wedstrijd speelde waarin hij 23 goals scoorde in de 23-0 overwinning van zijn team.

4. Eerste YouTube video met een miljoen views

Ronaldinho speelde met de lat en maakte een enorme hit voor Nike. De Nike-advertentie uit 2005 waarin Ronaldinho een nieuw paar schoenen uitprobeerde voordat hij vier keer de lat sloeg zonder de bal de grond te laten raken. Hij is niet voor niets de sambakoning.

De advertentie werd door Nike omschreven als de video die “het internet brak”, en later werd bevestigd dat het de eerste video was die 1 miljoen keer werd bekeken op YouTube. Hoewel er veel gespeculeerd werd over de authenticiteit van de video, was het duidelijk dat Ronaldinho’s jongleervaardigheden ongeëvenaard waren.

https://www.youtube.com/watch?v=KpU7lsKcL2s&ab_channel=NikeFutebol

5. Netwaarde

Ronaldinho zijn netwaarde is naar schatting $ 90 miljoen dollar. Ronaldinho won de ‘Ballon d’Or’-subsidie ​​in 2006 en verdiende alleen al meer dan $ 19 miljoen aan deals. Sindsdien werkte hij samen met winkelreuzen als ‘Nike’, ‘Pepsi’, ‘Coca-Cola’, ‘Gatorade’ en ‘Danone’.

6. Staande ovatie van Real Madrid fans

Het belangrijkste feit over Ronaldinho is dat Real Madrid-fans hem een ​​staande ovatie gaven in het Bernabeu toen ze de Los Blancos met 3-0 afmaakten. Alleen Maradona had deze behandeling eerder gehad. In een uiterst vijandige sfeer werd Ronaldinho de eerste Barcelona-speler sinds Diego Maradona die applaus ontving in het Bernabeu nadat hij Real Madrid uit elkaar had gescheurd tijdens de Clasico in 2005.

7. Condooms

Met mensen als David Beckham, Cristiano Ronaldo en vele andere voetballers die hun eigen merkproducten produceerden, besloot Ronaldinho dat hij het ook ging proberen in het ondernemerschapsspel door zijn eigen merk condooms op te zetten.

8. David Beckham ipv Ronaldinho

Oorspronkelijk had FC Barcelona-president Joan Laporta beloofd David Beckham naar de club te halen, maar na zijn transfer naar Real Madrid kwam Barcelona in de race voor Ronaldinho en overbood Manchester United vanwege zijn handtekening in een gerapporteerde deal van € 30 miljoen.

9. Een van de beste voetballers

Ronaldinho werd genoemd in de FIFA 100, een lijst van de beste voetballers samengesteld door landgenoot Pelé, en in de FIFPro World XI achtereenvolgens van 2004-2007. Dan ben je wel een grote.

10. Braziliaanse elftal

Ronaldinho speelde 97 wedstrijden en scoorde 33 doelpunten voor Brazilië om de achtste hoogste doelpuntenmaker in de geschiedenis van Selecao te worden.

Reageer op artikel:
10 random feitjes over de Braziliaanse superster Ronaldinho
Sluiten