10 random feitjes over social-media gigant Facebook

Op 1984 kwam Mark Zuckerberg op de wereld. Je weet wel die ene die Facebook oprichtte. Mark richtte tijdens zijn studie op Harvard (hij stopte trouwens) in 2004 met medestudenten de sociaalnetwerksite Facebook op. Sinds hetzelfde jaartal is hij algemeen directeur (CEO) van dit populaire sociale netwerk op het internet. Dit heeft hem zeker geen windeieren opgeleverd. Het vermogen van ons Mark is op dit moment 115,7 miljard. Daar kan je wel wat van missen toch Markie? Om meneer Zuckerberg in het zonnetje te zetten, hebben we hier 10 random feitjes over Facebook voor je.

10 random feitjes over Facebook

1 . Veel gebruikt platform

Wist je dat Facebook van alle social media platformen in Nederland het meest gebruikt wordt, 7,1 miljoen gebruikers. WhatsApp wordt alleen net ietsjes meer gebruikt, door 12 miljoen mensen in Nederland.

Foto: Public Domain Pictures.net

2. FaceMash en TheFacebook

Wist je dat de netwerksite als eerst de naam FaceMash had? Na een tijdje werd dat TheFacebook. In 2005 kwamen ze met het idee om toch de ‘The’ weg te halen, en werd de huidige domeinnaam voor 200.000 dollar overgekocht.

Foto: 1000 merken

3. Kleurenblind

Er is een goede reden waarom de iconische kleur van Facebook blauw is. Oprichter Mark heeft een vorm van kleurenblindheid. Hierdoor is hij niet in staat om bepaald kleuren goed te zien. Bij blauw heeft hij dat probleem niet.

4. Volgertjes

Het is altijd leuk als je een hoop volgers hebt op Facebook. Cristiano Ronaldo kan hier over meepraten. Hij heeft namelijk 122 miljoen volgers. Op de tweede plek staat de vrouw met de losse heupjes Shakira, met 101 miljoen volgers. Op plek drie staat acteur Vin Diesel met 97 miljoen volgers.

5. It’s Complicated

Wist je dat van alle gebeurtenissen die mensen posten, ‘Huwelijk’ , ‘Verloving’ en ‘ Relatie’ het hoogst staan? De grootste verbazing is dat een ‘Verbroken relatie’ op plek vier staat na ‘Reizen’ en ‘Verhuizen’. Misschien mensen die geen zin hebben om aan iedereen te vertellen dat hun relatie uit is? Of op zoek zijn naar rebound seks (;

6. The Social Network

Mocht je nou willen weten hoe Facebook tot stand is gekomen, dan raden we je aan om de film ‘The Social Network’ te kijken.

7. Geen adverteerders

Voordat Facebook het grote platform was dat het nu is, wilde Mark Zuckerberg niks weten van adverteerders op Facebook. Denk dat hij nu met zijn miljarden vermogen daar wel anders over nadenkt. Goeie zet Mark.

8. Ontvrienden

Je maakt niet alleen maar vrienden op Facebook, uit onderzoek is gebleken dat de meeste vrienden die worden ‘ontvriend’ uit de middelbare schooltijd komen. Dus mocht je geen contact met deze of gene hebben, dan weet je dat het niet aan jou ligt. Of misschien wel, dat je gewoon een enorme klier was.

9. Verslaafd

Er bestaat een verslaving aan Facebook, FAD, dat is het Facebook Addiction Syndrome. De symptomen zijn afkickverschijnselen. Hieronder vallen geen toegang hebben tot het platform, minder activiteiten buitenshuis en een hoop Facebook-vrienden hebben die je amper kent. De Facebook-verslaafden worden zelfs high van berichtjes en meldingen.

10. Nep-profielen

Je weet wel die profielen die komen met berichtjes als: he stoeipoes, ik ben op zoek naar een wilde nacht. Dit zijn, om je teleur te stellen, nep-profielen. Naar schatting zijn er zo’n 81 miljoen nep-profielen gemaakt.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by സഖാവ് (@sakhavu5)

Reageer op artikel:
10 random feitjes over social-media gigant Facebook
Sluiten