Porsche viert het 10-jarig bestaan van de Panamera met een special-edition

redactie 7 Oct 2019 Machines

De welbekende Porsche Panamera viert vandaag z’n 10-jarige bestaan en dat is reden voor een feestje. Porsche viert dat feestje met een aantal special-editions van hun kenmerkende sport sedan.

Drie

De Panamera is op zichzelf al een doodzieke auto, maar deze speciale edities is al helemaal de kroon op het werk. Er komen drie verschillende versies: De Panamera 4 met vierwielaandrijving, een E-Hybrid en een hatchback Sports Turismo. Alle drie de versies komen met drie-kamer luchtvering met Porsche Active Suspension. De hybride ontvangt krijgt een laadvermogen van 7,2 kW in plaatst van de normale 3,6 kW. Er zit een loeisterke 330 pk sterke V6-motor in, maar de hybride echt nog electro-ondersteuning wat resulteert in 462 pk.

Uiterlijk

De 21-inch wielen zijn gekleurd in goud/wit met zijdeglans afwerking en op een aantal plaatsen staat ‘Panamera 10’ ingegraveerd. Het interieur bestaat uit bijna volledig zwart, maar met opvallende rode belichting die de binnenkant een soort duistere maar tegelijk ook chique uitstraling geven. Naast die fijne uiterlijke aspecten heeft deze editie nog meer om aandacht aan te besteden: LED-matrix koplampen, een aantal nieuwe stuurprogramma’s, een panoramische dak systeem, privacy glas, verwarmde comfortabele stoelen, soft-close deuren en digitale radio die wordt uitgezonden door een Bose surround sounds systeem.

De 10-jarige editie heeft een startprijs van: 95.211, De Panamera 4: 99.032 en de hybride: 107.584. De eerste modellen moeten het eerste kwartaal van 2020 beschikbaar worden gesteld.

Reageer op artikel:
Porsche viert het 10-jarig bestaan van de Panamera met een special-edition
Sluiten