Het Ga On Jai huis in Zuid-Korea is meer dan alleen een zieke mansion

redactie 24 dec 2018 Entertainment

Wij keken vol ongeloof naar foto’s van het Ga On Jai huis in Zuid-Korea. Het ziet er sowieso heel vet uit, maar een beetje vreemd is het wel. Het is een ontwerp die wij nog niet eerder voorbij zagen komen. Daar blijken allerlei redenen achter te zitten. Dat is allemaal boeiend, maar bovenal is dit gewoon een ziek vet optrekje

IROJE KHM Architects is verantwoordelijk voor dit bijzondere stulpje. Het ideetje kwam een aantal jaren geleden uit de koker van het architectenbureau. De ontwerpers werden geïnspireerd door de traditionele architecten-taal van het land. Aspecten daarvan zouden zijn terug te zien in het huis. Nou spreken wij geen Zuid-Koreaans, maar geloven willen wij het zeker.

Drie elementen

Drie thema’s zijn terug te vinden in het huis. Zo staat ‘madang’ voor het binnenhofje van de villa. Iets wat je veel kunt vinden in gebouwen in Zuid-Korea. ‘Ru’ staat voor een put, de absorptie van omringende elementen. ‘Cheoma’ staat voor oude stijlkenmerken uit Zuid-Korea, maar dan in een nieuwe tijd. Het klinkt allemaal een beetje diep en zo, maar er is zeker goed over nagedacht.

Een groot museum

Het ultramoderne huis is van alle moderne snufjes voorzien. Eigenlijk is net een groot museum, waar je in mag wonen. Je hebt daktuinen, terrasjes, geweldige views, een zieke badkamer en heel veel ruimte. Daarnaast is de natuur naadloos verweven met het huis. Moet je wel van tuinieren houden natuurlijk.

HiConsumption

Reageer op artikel:
Het Ga On Jai huis in Zuid-Korea is meer dan alleen een zieke mansion
Sluiten