Zomerse trend in aantocht: student bedenkt zwembroek die verschiet van kleur

Redactie 20 feb 2018 Entertainment

Met de zomer in aantocht begint binnenkort de ellendig lange zoektocht weer naar ’n shinende zwembroek. Maar met welk exemplaar spring je er nou écht tussenuit, moet de 19-jarige Tom van Dieren uit Apeldoorn gedacht hebben. Hij brengt vandaag zijn nieuwe en wel heel bijzondere zwembroeklijn Sea’Sons uit. De zwembroeken verschieten na aanraking met water namelijk in minder dan een seconde van kleur. Kijk, dat noemen we nou nog ’s creatief bedacht.

Voor zijn studie aan de Small Business op Saxion in Deventer bedacht Tom het ontwerp en baseerde de veranderende kleuren op zijn favoriete speelgoed van vroeger: de auto’s van Hot Wheels. Anderhalf jaar lang deed hij onderzoek en testen. Tot zijn ontwerp nu geperfectioneerd is en Kickstarter zijn podium wordt.

Maar niet alle kennis kwam ‘m niet aanwaaien. “Ik had het geluk dat Marco Aarnink, de bedenker van Drukwerkdeal en ook bezig met stoffen, een les kwam geven bij mij op school. Het was het eerste jaar van school. Ik vond het een fantastisch verhaal dat hij hield. Ik ben na afloop naar hem toe gegaan. Hij zette me op het juiste spoor. Bracht me in contact met andere mensen. Drukkers. Mensen in stoffen”, verklaart Tom later.

Na veel gesprekken met zijn lectoris op Saxion kwam Tom langzamerhand achter het geheim van de verkleurde autootjes. Momenteel heeft hij vier varianten thuisliggen. De rest wordt pas gemaakt zodra hij het startgeld via Kickstarter binnen heeft. ,,Als ik 15.000  euro heb, kan ik een kleur produceren, en bij steeds 15 meer nog een kleur. Nu ik eenmaal door heb hoe het werkt zijn de mogelijkheden eigenlijk eindeloos” aldus Tom.

De actie van Tom op Kickstarter vind je hier: www.seasonsofficial.com

Zwembroek

 Foto’s: Sea’Sons, Rob Voss

Reageer op artikel:
Zomerse trend in aantocht: student bedenkt zwembroek die verschiet van kleur
Sluiten