Zo ziet een ondergrondse wietplantage eruit

Redactie 18 mei 2015 Entertainment

In Wagenborgen heeft een journalist onlangs de dag van zijn leven gehad. Hij mocht van de politie met een camera opnames maken in een illegale ondergrondse wietplantage. Het maken van de opnames was waarschijnlijk wel een vrij freaky experience, de ondergrondse plantage ziet er namelijk vrij gammel uit.

Het kweken van wiet is in ons land vrij eenvoudig, omdat kweken van wiet voor eigen gebruik is toegestaan. Je hoeft eigenlijk alleen je favoriete wietzaadjes te selecteren en je kan direct aan de slag. Onder het kweken voor eigen gebruik wordt echter wel verstaan dat er maximaal vijf wietplantjes mogen worden geweekt (volgens het gedoogbeleid), een regel die de eigenaar van deze plantage iets verder heeft doorgetrokken.

Wie de eigenaar precies is, wordt op dit moment nog onderzocht. De politie kwam de plantage op het spoor doordat het stroomnetwerk in de gaten werd gehouden na tips van bewoners van het Groningse dorp. In een tuinhuisje werd een gang naar de ondergrondse plantage gevonden.

Reageer op artikel:
Zo ziet een ondergrondse wietplantage eruit
Sluiten