Zo ziet de vrouw die vertelt dat je trein vertraging heeft eruit

Radio dj’s, voetbalcommentatoren en voice-overs van televisieprogramma’s. Allemaal mensen van wie je de stem meteen herkent, maar geen idee hebt hoe ze er uit zien. De lijst met anonieme stemmen is behoorlijk lang en er is er eentje die we echt allemaal kennen. We hebben het natuurlijk over het monotone stemgeluid van de NS mevrouw. Bij het horen van haar stem worden we al chagrijnig, want in negen van de tien gevallen klinkt haar stem omdat er weer een trein te laat is.

Onbedoeld hebben we zo een hekel gekregen aan de stem van Tuffie Vos, want zo heet ze. Deze dame vult haar rekening met het inspreken van voice-overs voor reclames en film, maar haar bekendste werk is met afstand haar NS job. Op ieder station in Nederland is haar stem te horen en dat is best iets om trots op te zijn. En dan te bedenken dat ze alles op één dag heeft ingesproken. Sommige woorden zijn zelfs op vier verschillende manieren opgenomen zodat het geheel niet monotoon klinkt. Leuk dat ze het geprobeerd hebben, maar echt dynamisch en opzwepend zijn de teksten van Tuffie niet te noemen. Wel leuk om nu eindelijk een gezicht te hebben bij een van de meest gehate stemmen van Nederland.

 

My moment of glory

I love my clients so much. Especially when they do incredible things like this. YES, she’s the real voice from the Dutch Railway. Yes, she’s also the voice of Robijn, Magnum, and so many other things we know and love. And (OMG YES!) her name is Tuffie. For real. And I love her. (Even before she did this.) :))) #mymomentofglory #tuffievosFTW

Geplaatst door Buffi Duberman op dinsdag 8 maart 2016

Reageer op artikel:
Zo ziet de vrouw die vertelt dat je trein vertraging heeft eruit
Sluiten