Zo ziet de brute en dodelijke kracht van een EF4 tornado ervan dichtbij uit

redactie 5 apr 2016 Entertainment

We mogen van geluk spreken dat we in Nederland niet hoeven te vrezen voor tornado’s. Als het ergste wat wij voor onze kiezen krijgen een winterstorm is dan zijn we daar best tevreden mee. Op sommige plekken in Amerika zijn ze echter minder gelukkig. Voor een aantal mensen in een dropje in Illinois was het te laat om te vluchten voor een tornado van het het op één na zwaarste niveau: EF4. De 85-jarige Clarence Schultz had geen andere keuze dan toekijken hoe de gigantische twister zich stilletjes een weg naar zijn huis werkte. Met windsnelheden van meer dan 320 km/u maakte het huis van Schultz geen schijn van kans. Op zijn mobiel legde hij de letterlijke stilte voor de storm vast, wat daarna uitmondde in een gedonder en gerommel waar je haren overeind van gaan staan.

De senior wist wonder boven wonder te overleven toen het huis uit elkaar geslagen werd. Gevangen in een laken en via de afbrokkelende schoorsteenmantel surfde hij zich een weg naar beneden waarna hij begraven werd onder het puin. Een buurman die hetzelfde geluk had als Clarence groef de man onder het puin vandaan en vertelde hem niet naar beneden te kijken. Toen de oude vandagen vroeg waarom niet, sprak de buurman de huiveringwekkende woorden: “Omdat je vrouw onder je ligt, ze is dood”.

Van een afstand zien de stille draaikolken er elegant en majestueus uit, maar eenmaal aangekomen zijn de ontzagwekkende tornado’s razende killers. De vrouw van Clarence had zich verscholen op de begane grond en heeft het helaas niet gered. Het stel had geen schuilkelder en dat is ze duur komen te staan. Beelden waar je heel stil van wordt.

Reageer op artikel:
Zo ziet de brute en dodelijke kracht van een EF4 tornado ervan dichtbij uit
Sluiten