Zo vieren de spelers van Leicester City hun sprookjeskampioenschap

redactie 3 mei 2016 Entertainment

Gisteravond werd het voetbalsprookje van de 21e eeuw werkelijkheid. Leicester City werd gisteravond zonder te spelen kampioen van de miljardenbusiness van de Premier League. Een club dat een schijntje heeft van de begroting van big spenders als Chelsea, Manchester City, Arsenal en Manchester United.

Om je een idee te geven: aan het begin van het seizoen gaven de bookmakers in Engeland 5000x je inzet terug als Leicester City de titel zou pakken. Diezelfde bookies gaven toen 2000x je inzet als Elvis Presley levend zou worden gevonden. Dan snap je wel dat hier een mirakel van gigantische proportie heeft plaatsgevonden. Fantastisch.

Gisteravond verzamelden alle spelers zich in het huis van topscorer Jamie Vardy om de wedstrijd tussen Chelsea en naaste concurrent Tottenham Hotspur te checken. Op de trainer Claudio Ranieri na, die bezocht op dat moment zijn 96-jarige moeder in Italië. Als Spurs punten zouden verspelen dan zou Leicester City kampioen zijn. En zo geschiedde. Dit zijn de heerlijke beelden van feestende spelers uit het huis van Jamie Vardy. Wat. Een. Helden!

Reageer op artikel:
Zo vieren de spelers van Leicester City hun sprookjeskampioenschap
Sluiten