Zo trainde Jake Gyllenhaal voor zijn beestenrol in Southpaw

luc 27 jul 2015 Entertainment

Dat Jake Gyllenhaal – o.a. bekend van Donnie Darko, Source Code, Zodiac en Jarhead – zichzelf helemaal inleeft in zijn rol als pro bokser voor z’n nieuwe film Southpaw, bleek al uit de trailer waarin hij zijn boxing skills laat zien. Maar ook zijn trainingsschema, waarmee hij meer dan 20 kilo aan spiermassa aankwam, liet zien dat Jake zijn rol meer dan serieus neemt. Nu zijn er weer nieuwe beelden opgedoken, waar we nog een dieper kijkje kunnen nemen in de dagelijkse trainingsroutine van Mr. Gyllenhaal.

 

Jake stond er echter niet alleen voor. Antoine Fuqua – regisseur van Southpaw – deed ook aan alle trainingen mee. Hierdoor kreeg Jake nog meer motivatie en pushten ze elkaar tot de limit.

Om de film zo realistisch mogelijk over te laten komen, wilde Fuqua dat Gyllenhaal zich op elke mogelijke manier kon verplaatsen in het leven van een bokser. Dit betekende dus ook dat hij klappen moest kunnen incasseren. Tijdens het sparren instrueerde Antoine Gyllenhaal’s tegenstanders dan ook om zich niet in te houden.

De opnames zijn inmiddels achter de rug, maar Jake heeft een nieuwe liefde in zijn leven gevonden in de vorm van boksen en traint nog steeds.

Reageer op artikel:
Zo trainde Jake Gyllenhaal voor zijn beestenrol in Southpaw
Sluiten