Zo komt het vernieuwde plein voor Amsterdam Centraal eruit te zien

Redactie 27 feb 2017 Entertainment

Het is weer tijd voor een nieuwe verbouwingsronde in onze hoofdstad. Dit keer gaat het plein voor Amsterdam Centraal op de schop. Het project heet De Entree en gaat een kleine 90 miljoen euro kosten.

De champagne wordt ontkurkt bij aannemersbedrijf Max Bögl, want dat is het bedrijf die de renovatie voor z’n rekening mag nemen. Wat gaat er nou precies gebeuren?

Omdat de gemeente het plein geen lekker visitekaartje vindt van de stad, wordt het hele Stationsplein anders. Er komt een ondergrondse fietsenstalling met plaats voor 7000 fietsen, er worden nieuwe tramhaltes en sporen gebouwd, het gebied wordt deels autovrij en de bussenparkeerplaats wordt vervangen voor water en een standplaats voor rondvaartboten.

De plannen zien er tof uit, beetje jammer dat je straks weer een bouwval krijgt die minimaal vijf jaar gaat duren. Afijn, uiteindelijk wordt het er allemaal fraaier op. In 2018 moet de bouw gaan starten. Nu maar hopen dat het wat voorspoediger gaat als de budget overschrijdende Noord/Zuidlijn.

Amsterdam Centraal verbouwing De Entree Amsterdam Centraal
Amsterdam Centraal
Reageer op artikel:
Zo komt het vernieuwde plein voor Amsterdam Centraal eruit te zien
Sluiten