Eigenaren van zilvergrijze wagens betalen hun belasting het vaakst te laat

redactie 17 apr 2019 Machines

Altijd leuk, die onderzoekjes. Vooral als je een paar maten er heerlijk mee kan lopen stangen. We schreven al eerder over welke auto’s vrouwen aantrekkelijk vinden bij een man. Hier moesten de BMW-bestuurders flink door het stof gaan. Nu is het de beurt aan eigenaren van zilvergrijze wagens. Deze boefjes zijn namelijk de grootste wanbetalers.

Tja, blijkbaar zegt de kleur van je bolide wat over de mate waarin je belasting betaald. Opmerkelijk, toch? Een groepje bollebozen uit Engeland deed een onderzoek en kwam erachter dat eigenaren van zilvergrijze auto’s het minst betrouwbaar zijn als het aankomt op het betalen van de wegenbelasting.

Zilvergrijze criminelen

Het onderzoek werd uitgevoerd door Driver and Vehicle Licensing Agency (DVLA). Er werd gekeken naar welke auto’s het vaakst een wielklem kregen omdat ze niet optijd hun belasting betaalden. Maar daarnaast werd er ook bijgehouden welke kleur en welk model er het slechtst vanaf kwam. Maar liefst 32.558 van de 133.000 auto’s die in beslag genomen werden hadden een zilvergrijze kleur. Nu zal je wel denken dat het overgrote deel van de auto’s ook dat kleurtje heeft, maar dat is niet helemaal waar. Donkergrijs is namelijk een stukkie populairder, maar ze scoren veel lager. Deze auto eigenaren betalen wel netjes de belasting. Dus de zilvergrijze bakken staan stipt op nummer één, gevolgd door zwart (25.329 wielklemmen) en daar kort achteraan blauw (26.026 klemmetjes). Dus mannen, pak die zilvergrijze maten van je maar eens goed aan.

Zilvergrijze wanbetalers
Reageer op artikel:
Eigenaren van zilvergrijze wagens betalen hun belasting het vaakst te laat
Sluiten