Ziggo Sport komt met docu over zwemheld Maarten van der Weijden

Redactie 23 aug 2018 Nieuws

Er komt een documentaire over de megaprestatie van Maarten van der Weijden. Het kan niemand ontgaan zijn; zwemkoning Maarten van der Weijden heeft afgelopen weekend een poging gewaagd de Elfstedentocht te zwemmen. Zondag is de documentaire al te zien op Ziggo Sport.

3.260 baantjes

Na 163 zware kilometers moest Maarten op advies van de dokter opgeven. Waar een normaal mens na een baantje of 6 de handdoek in de ring gooit, deed Maarten dat pas na 3260. De onvoorstelbare 200 kilometer die Maarten eigenlijk van plan was zijn dus niet gelukt. Maar dat maakt niet uit. Nederland is trots. Maarten, die enkele jaren geleden nog een gouden Olympische medaille won na eerst te hebben afgerekend met kanker, heeft wel gewoon even 163 fucking kilometer gezwommen. Dat doet niemand hem na. Alhoewel, Ross Edgley is ook bezig met een heroïsch avontuur, want hij is op dit moment bezig om rond Groot-Britannië te zwemmen.

Uitputtingsslag

Het bijna niet voor te stellen wat voor inspanning het moet zijn om zo’n megastuk te zwemmen. De documentaire is vooral gericht op de voorbereiding van de zwemtocht. Hopelijk kunnen we ons dus na die docu nog iets beter voorstellen wat voor uitputtingsslag dit voor Maarten moet zijn geweest. Hieronder nog even die viral foto’s wat zo’n zwemtocht met je huid doet.

Wat een held! Dit zijn de voeten van Maarten van der Weijden, nadat hij in 55 uur 163 kilometer heeft gezwommen. ????‍♂️ Meer weten? Check onze app of website. (?: ANP)

A post shared by De Telegraaf (@telegraaf.nl) on

Foto: Instagram.

Reageer op artikel:
Ziggo Sport komt met docu over zwemheld Maarten van der Weijden
Sluiten