Zes ‘date-regels’ die gebroken moeten worden

sharon 3 apr 2015 Entertainment

Weet je nog die regels die je opa je vertelde over date-etiquette en rollen in relaties? Bullshit. Lekker laten varen. De tijden zijn veranderd en regels zijn er om gebroken te worden. Willen jullie seks op de eerste date? Gewoon doen. 

Regel 1 die gebroken mag worden: Mannen moeten vrouwen op date vragen.
Het is de 21e eeuw, mensen! Vrouwen willen toch zo graag gelijke rechten? Kunnen ze ook prima een guy meevragen naar het happy hour in die bar aan het eind van de straat. 

Regel 2 die gebroken mag worden: Jij moet een berichtje sturen na een date. Als eerste. 
Een gesprek heeft twee mensen nodig, dus als zij wat te zeggen heeft, moet ze het doen! Het is natuurlijk wel zo netjes om haar even te vragen of ze veilig thuis is gekomen (als je haar niet thuis hebt gebracht).

Regel 3 die gebroken mag worden: Online daten is écht de laatste oplossing.
In de digitale wereld waar we anno 2015 in leven, is online daten niet meer weg te denken.Je ontmoet mensen die op zoek zijn naar hetzelfde als jij en in principe krijg je een soort sneak preview van diegene. Je kan 30 minuten met iemand praten in een bar en er dan pas achter komen dat jullie niet bij elkaar passen of 5 minuten door iemands profiel scrollen. Scheelt tijd.

Regel 4 die gebroken mag worden: Niet daten met collega’s.
Met werkweken van 40 uur of meer heb je amper tijd om iemand te ontmoeten! En als je samenwerkt met iemand, krijg je een goed idee hoe diegene is, hoe zij tegen andere mensen doet en hoe ze met stress omgaat. Zolang je niet loopt te tongen voor je baas is er niks aan de hand.

Regel 5 die gebroken mag worden: Niet met meerdere chicks tegelijk daten.
Als je de stad in gaat om een shirt te kopen, dan neem je er toch ook eerste 10 mee de paskamer in voordat je besluit welke je gaat kopen? Da’s met daten net zo. Een date is geen huwelijk. Je kunt gewoon alles rustig aftasten voordat je besluit met wie je de volgende stap neemt. Wees wel duidelijk over je intenties, je wil geen valse hoop geven.

Regel 6 die gebroken mag worden: Pas na de derde date seks.
Nee hoor. Als jij er zin in hebt en als zij er zin in heeft. Go for it!

Reageer op artikel:
Zes ‘date-regels’ die gebroken moeten worden
Sluiten