Zeldzame Riva Ferrari 32 power boot uit ’90 staat te koop

Redactie 24 dec 2017 Machines

De drijfveer en het brein achter het plan van het steigerende zeepaard? Riva-voorzitter Gino Gervasoni en Enzo Ferrari in hoogste persoon zelf. De twee grondleggers achter de Riva Ferrari 32, hebben de speedboot bepakt met twee 7.998 cc BPM Vulcano 400 V8 motoren met elk 390 pk. Daarmee is de rode snelheidsduivel ter water in staat om met een snelheid van 54 knopen (100 km per uur) over het wateroppervlak te razen.

Dit zeldzame model, de 28e van de 40 die ooit gemaakt zijn, werd in 2015 al onder de hamer genomen en zal in het nieuwe jaar opnieuw geveild worden. Aan de veilingmeester van RM Sotheby’s de beeldschone taak om dit exclusieve paradepaardje aan een nieuwe waterrat te overhandigen. Naar verwachting moet de varende Ferrari ruim 105.000 euro opbrengen. Aardig prijskaartje voor een 27-jarige speedboot. Maar beplakt met het steigerende paardenembleem en de ultrazeldzaamheid, lijkt het een koopje te zijn.

Met Italiaans design ontworpen en om elke watergebruiker het hoofd doet draaien, is deze Riva Ferrari 32 de exotische verrassing op iedere aanlegsteiger. Heb je nog wat spaarcentje liggen en van plan helemaal de blits te maken aankomende zomer op de plaatselijke plas, waag een gokje tijdens de veiling.

Foto: Cymon Taylor

Airows

Reageer op artikel:
Zeldzame Riva Ferrari 32 power boot uit ’90 staat te koop
Sluiten