Zeldzame Ferrari F50 gaat voor 3,5 miljoen dollar onder de hamer

redactie 29 dec 2016 Machines

De auto staat bekend als ‘undoubtedly one of the most desirable F50s in existence’. Dan weet je wel met wat voor paardenvlees je in de kuip hebt. Deze F50 is een van de vier über zeldzame Ferrari Nero 50’s. Het goede nieuws heeft menig autoliefh ebbend multimiljonairsoor al bereikt: hij gaat onder de veilinghamer. En wel in Arizona.

We hebben hier te maken met een echt raspaardje. In 1995 was dit een van de absolute blikvangers op de autosalon van Genève en werd hij onthuld in het bijzijn van big shots als Sergio Pininfarina en Niki Lauda. Zestien jaar na de onthulling staat er nog altijd slechts 3.363 kilometer op de teller.

In 3,6 seconden schiet je naar de 100 in ’t uur. We zijn ruim anderhalf decennia verder en nog steeds zijn er maar een handjevol auto’s die sneller accelereren. Om het even in perspectief te plaatsen hoe snel dat is, zeker voor die tijd. Binnenkort gaat de beauty in de verkoop.

Reken erop dat je zo’n 3 tot 4 miljoen dollar moet meebrengen om ‘m de jouwe te maken. Hier kun je bieden trouwens. Wij weten het wel als we de Staatsloterij winnen straks.

 

 

 

 

Reageer op artikel:
Zeldzame Ferrari F50 gaat voor 3,5 miljoen dollar onder de hamer
Sluiten