Voltallige WTCR veld aan gort na megacrash op stratencircuit in Portugal

Redactie 25 jun 2018 Machines

De racerij bestaat uit veel meer dan de Formule 1. Een van de allerleukste en spectaculairste raceklasses is de WTRC. De start van het kampioenschap in het Portugese Vila Real liep uit op een giga ravage, waarbij het complete deelnemersveld crashte.

Het begon allemaal nadat vlak na de start de auto’s van Rob Huff en Mehdi Bennani tegen elkaar knalden. Aangezien zij vooraan reden en ze op een smal stratencircuit reden, knalde het hele deelnemersveld als een accordeon in elkaar.

Geluk bij een ongeluk

Ook Tom Coronel kon de chaos niet ontwijken en had daardoor wat schade aan de voorbumper. Uiteindelijk werd de race na een onderbreking van twee uur hervat, waarna Yvan Muller de winst pakte en daarmee de leiding in het kampioenschap. Muller was een van de weinigen die niet betrokken was bij de crash, omdat hij bij de start niet wegkwam. Daar bleek hij later de vruchten van te plukken.

Die crash is wel ziek hoor. Banden vliegen door de lucht, bumpers liggen verspreid over het circuit, auto’s worden op elkaar gestapeld en er vliegt er zelfs een in de fik. Hieronder wordt ‘ie vanuit alle hoeken en standen geshowd. Giga beukpartij in 3, 2, 1…

Reageer op artikel:
Voltallige WTCR veld aan gort na megacrash op stratencircuit in Portugal
Sluiten