{"id":84131,"date":"2018-06-15T10:30:19","date_gmt":"2018-06-15T08:30:19","guid":{"rendered":"https:\/\/fhm.nl\/?p=84131"},"modified":"2019-03-15T10:27:09","modified_gmt":"2019-03-15T09:27:09","slug":"perla-future-coffee-project","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/fhm.nl\/perla-future-coffee-project\/","title":{"rendered":"Perla komt met heerlijke nieuwe koffie die de wereld een beetje beter maakt"},"content":{"rendered":"
<\/div>

Op werk aangekomen is het je eerste impuls: een bak zwart genot drinken om jezelf te reinigen van je chagrijnige zelf. Wij Nederlanders zijn verzot op het zwarte goedje, we drinken gemiddeld een halve liter koffie per dag waarmee we op de vijfde plek wereldwijd staan. Nadeel: de mensen die de koffiebonen voor je bakkie pleur produceren worden behoorlijk uitgebuit. Gelukkig is daar Perla die zich inzet voor de koffieboeren! Wij gingen op visite bij Perla om ons alles te laten vertellen over dit ambitieuze project. <\/strong><\/p>\n

Het \u2018Perla Future Coffee Project\u2019 helpt en ondersteunt lokale koffieboeren in de wereld. In Tanzania is Perla een samenwerking aangegaan met plantages aan de voet van de Kilimanjaro. Hier worden de parels van de koffiebonen gekweekt.<\/p>\n

Boeren worden geholpen<\/h2>\n

De koffieplantjes die hier gekweekt worden zijn beter bestand tegen droogte en andere klimaatveranderingen. Perla investeert in deze plantages zodat de boeren betere koffieplanten gaan kweken en zo grotere volumes tegen een lagere prijs kunnen aanbieden. Daarnaast worden de boeren geschoold zodat ze een betere koffie-oogst kunnen neerzetten.<\/p>\n

FHM op visite bij Perla<\/strong><\/h2>\n

Wij gingen langs bij Perla om de koffie zelf te ervaren en wat op te steken over de productie. We krijgen een presentatie waarin ons verteld wordt hoe de koffie gemaakt wordt en dat de koffie UTZ Certified is. Dat is een keurmerk die staat voor eerlijke handel. Er wordt gelet op de naleving van sociale normen, milieuaspecten en voedselveiligheid. Het geeft ons een geruststellend gevoel terwijl we tijdens de presentatie onze derde bak koffie opdrinken.<\/p>\n

\n