{"id":69606,"date":"2018-01-17T16:45:46","date_gmt":"2018-01-17T15:45:46","guid":{"rendered":"https:\/\/fhm.nl\/?p=69606"},"modified":"2018-01-18T13:41:51","modified_gmt":"2018-01-18T12:41:51","slug":"beste-burger-van-nederland","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/fhm.nl\/beste-burger-van-nederland\/","title":{"rendered":"Zo maak jij The Bastard, de beste burger van Nederland"},"content":{"rendered":"
<\/div>

Als je van dit bericht niet meer gaat watertanden, weten wij het ook niet meer. De burger genaamd The Bastard<\/em> is uitgeroepen tot lekkerste hamburger van Nederland. Laurentz Craane (30) uit Rheden is de trotse papa van deze smeu\u00efge smaaksensatie.<\/strong><\/p>\n

Laurentz deed mee tijdens de horecabeurs Horecava; vorig jaar won hij ook al deze prijs. De vakjury kroonde hem dus voor de tweede keer tot Burgerking van Nederland. Als je dan hoort hoe de hemelse burger wordt bereid, daar kunnen je moeders kookkunsten niet tegenop.<\/p>\n

\"burger\"
Foto: Iveau Burgers & Wijnbar Arnhem<\/span> <\/figcaption><\/figure>\n

Laten we beginnen met het belangrijkste gedeelte van zijn creatie: het vlees. Uiteraard is het geen droge diepvrieshamburger, maar grof gehakte entrecote van het Simmentaler rund gemengd met het buikspek van Gasconne varken. Dat is letterlijk en figuurlijk een mond vol. Op zoek gaan naar de God der vleessoorten heeft Laurentz wel wat werk gekost. Uiteindelijk heeft hij zijn vlees gehaald bij boerderij Lindenhoff in Braambrugge. Het vlees wordt gebakken boven het vuur, zo komt de ultieme combinatie mannenburgersmaak van vuur- en rooksmaak het beste tot zijn recht.<\/p>\n

Buikspek van Ib\u00e9ricovarken<\/strong>
\nDan hebben we het alleen nog gehad over het vlees. De bacon, kaas, uien en de tomaten moeten nog komen. Heb je je bakje vol speeksel alweer geleegd? De bacon is ook weer om je vingers bij af te likken. Het buikspek van het Ib\u00e9ricovarken, de cr\u00e8me de la cr\u00e8me op varkensgebied. De bacon ligt dan twee dagen in een pekelbad van zout, suiker, anijs, rozemarijn, knoflook en laurier. Kan het nog beter?<\/p>\n

\"burger\"
Foto: Iveau Burgers & Wijnbar Arnhem<\/span> <\/figcaption><\/figure>\n

The Bastard is nog lang niet klaar. Een ontzettend cruciaal gerecht is nog niet toegevoegd: de kaas. Laurentz zegt zelf geen liefhebber van kaas te zijn, maar het is zeker een onmiskenbaar onderdeel van de hemelse burger. De kaas komt uit een gebergte in Frankrijk en Zwitserland genaamd Jura. Tja, waar anders kun je de beste kazen vinden? De kaassoort wordt Comt\u00e9 genoemd en heeft een milde smaak met een witte korst.<\/p>\n

Een tip van de burgermaster himself: bak de uien in een droge pan. Voeg er dus geen nooit olie of boter bij, dan worden de uien slap. Over de uien wordt een mengsel van gesmolten karamel en wiskey gegoten. De tomaten gaan twaalf uur in een oven op 55 graden.<\/p>\n

\"burger\"
Foto: Iveau Burgers & Wijnbar Arnhem<\/span> <\/figcaption><\/figure>\n

Om The Bastard af te maken, zorgt Laurentz dat de burger het perfecte brood krijgt. Het is een briochebroodje (zacht, zoetig broodje) van de Arnhemse bakker Tom van Otterloo.<\/p>\n

Deze tachtig keer ge\u00ebvenaarde burger van de McDonalds is te koop voor 34,75 euro, inclusief een glas wijn bij Iveau Burgers & Wijnbar<\/span><\/a> in Arnhem waar Laurentz ook werkt. Je kan hem overigens ook zonder wijn voor 30 euro, of een goedkopere versie van \u20ac18. Maar gewoon die dure pakken, want we zijn niet van het halve werk toch. Met welke buddy zou\u00a0 jij deze capo di tutti capi der burgers ook willen testen?<\/p>\n","protected":false,"plaintext":"Als je van dit bericht niet meer gaat watertanden, weten wij het ook niet meer. De burger genaamd The Bastard<\/em> is uitgeroepen tot lekkerste hamburger van Nederland. Laurentz Craane (30) uit Rheden is de trotse papa van deze smeu\u00efge smaaksensatie.<\/strong>\r\n\r\nLaurentz deed mee tijdens de horecabeurs Horecava; vorig jaar won hij ook al deze prijs. De vakjury kroonde hem dus voor de tweede keer tot Burgerking van Nederland. Als je dan hoort hoe de hemelse burger wordt bereid, daar kunnen je moeders kookkunsten niet tegenop.\r\n\r\n[caption id=\"attachment_69611\" align=\"alignnone\" width=\"640\"]\"burger\" Foto: Iveau Burgers & Wijnbar Arnhem[\/caption]\r\n\r\nLaten we beginnen met het belangrijkste gedeelte van zijn creatie: het vlees. Uiteraard is het geen droge diepvrieshamburger, maar grof gehakte entrecote van het Simmentaler rund gemengd met het buikspek van Gasconne varken. Dat is letterlijk en figuurlijk een mond vol. Op zoek gaan naar de God der vleessoorten heeft Laurentz wel wat werk gekost. Uiteindelijk heeft hij zijn vlees gehaald bij boerderij Lindenhoff in Braambrugge. Het vlees wordt gebakken boven het vuur, zo komt de ultieme combinatie mannenburgersmaak van vuur- en rooksmaak het beste tot zijn recht.\r\n\r\nBuikspek van Ib\u00e9ricovarken<\/strong>\r\nDan hebben we het alleen nog gehad over het vlees. De bacon, kaas, uien en de tomaten moeten nog komen. Heb je je bakje vol speeksel alweer geleegd? De bacon is ook weer om je vingers bij af te likken. Het buikspek van het Ib\u00e9ricovarken, de cr\u00e8me de la cr\u00e8me op varkensgebied. De bacon ligt dan twee dagen in een pekelbad van zout, suiker, anijs, rozemarijn, knoflook en laurier. Kan het nog beter?\r\n\r\n[caption id=\"attachment_69613\" align=\"alignnone\" width=\"960\"]\"burger\" Foto: Iveau Burgers & Wijnbar Arnhem[\/caption]\r\n\r\nThe Bastard is nog lang niet klaar. Een ontzettend cruciaal gerecht is nog niet toegevoegd: de kaas. Laurentz zegt zelf geen liefhebber van kaas te zijn, maar het is zeker een onmiskenbaar onderdeel van de hemelse burger. De kaas komt uit een gebergte in Frankrijk en Zwitserland genaamd Jura. Tja, waar anders kun je de beste kazen vinden? De kaassoort wordt Comt\u00e9 genoemd en heeft een milde smaak met een witte korst.\r\n\r\nEen tip van de burgermaster himself: bak de uien in een droge pan. Voeg er dus geen nooit olie of boter bij, dan worden de uien slap. Over de uien wordt een mengsel van gesmolten karamel en wiskey gegoten. De tomaten gaan twaalf uur in een oven op 55 graden.\r\n\r\n[caption id=\"attachment_69615\" align=\"alignnone\" width=\"960\"]\"burger\" Foto: Iveau Burgers & Wijnbar Arnhem[\/caption]\r\n\r\nOm The Bastard af te maken, zorgt Laurentz dat de burger het perfecte brood krijgt. Het is een briochebroodje (zacht, zoetig broodje) van de Arnhemse bakker Tom van Otterloo.\r\n\r\nDeze tachtig keer ge\u00ebvenaarde burger van de McDonalds is te koop voor 34,75 euro, inclusief een glas wijn bij Iveau Burgers & Wijnbar<\/span><\/a> in Arnhem waar Laurentz ook werkt. Je kan hem overigens ook zonder wijn voor 30 euro, of een goedkopere versie van \u20ac18. Maar gewoon die dure pakken, want we zijn niet van het halve werk toch. Met welke buddy zou\u00a0 jij deze capo di tutti capi der burgers ook willen testen?"},"excerpt":{"rendered":"

Als je van dit bericht niet meer gaat watertanden, weten wij het ook niet…<\/p>\n","protected":false},"author":3,"featured_media":69610,"comment_status":"closed","ping_status":"closed","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"_acf_changed":false,"footnotes":""},"categories":[3],"tags":[30407,765,30406,30405],"yst_prominent_words":[1930,30391,30396,30398,30389,30387,30388,30404,30402,30401,30400,30386,3500,30399,30395,30397,3120,1560,1591,30403],"acf":[],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/fhm.nl\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/69606"}],"collection":[{"href":"https:\/\/fhm.nl\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/fhm.nl\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/fhm.nl\/wp-json\/wp\/v2\/users\/3"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/fhm.nl\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=69606"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/fhm.nl\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/69606\/revisions"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/fhm.nl\/wp-json\/wp\/v2\/media\/69610"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/fhm.nl\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=69606"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/fhm.nl\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=69606"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/fhm.nl\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=69606"},{"taxonomy":"yst_prominent_words","embeddable":true,"href":"https:\/\/fhm.nl\/wp-json\/wp\/v2\/yst_prominent_words?post=69606"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}