{"id":42852,"date":"2017-05-12T15:34:19","date_gmt":"2017-05-12T13:34:19","guid":{"rendered":"http:\/\/fhm.nl\/?p=42852"},"modified":"2017-06-23T10:41:01","modified_gmt":"2017-06-23T08:41:01","slug":"sterrenmaaltijd-mc-donalds","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/fhm.nl\/sterrenmaaltijd-mc-donalds\/","title":{"rendered":"Topkok cheft vernuftige sterrenmaaltijd van McDonald’s frietjes"},"content":{"rendered":"
<\/div>

Hij is \u00e9\u00e9n van Nederlands beste koks en heeft al liefst twaalf\u00a0jaar een eigen sterrenzaak in Rijswijk. Maar er staat\u00a0chefkok Niven Kunz een nieuwe uitdaging te wachten. De opdracht: maak een sterrengerecht van McDonalds frietjes. Nou Niven, laat maar eens zien wat je in huis hebt!<\/strong><\/p>\n

36 jaar is \u2018ie pas, maar toch al twaalf\u00a0jaar de trotste houder van een Michelin-ster. De meest prestigieuze erkenning in restaurantland. De koning van het fornuis hanteert zijn befaamde 80\/20-methode. Dit houdt in dat je voornamelijk met groentes kookt. Mag jij raden hoeveel procent. Hiervoor laat hij zich inspireren door zijn achtertuin: de natuur in het Westland. Dat Kunz een serieuze man van statuur is blijkt wel uit het feit dat hij dit jaar voor de tweede keer op rij door 500 collega\u2019s is verkozen tot ‘Beste Groenten Restaurant van Nederland.’ Daar kun je mee aankomen in de horecawereld.<\/p>\n

Met die titel is hij natuurlijk de uitgelezen kandidaat voor de challenge en dus ging hij samen met TV-kok en 24Kitchen-presentator Hugo Kennis op zoek naar waar die heerlijke krokante frietjes van de grote gele M vandaan komen. Mocht je denken dat die zomaar van een doodgewone aardappel worden gebakken: you’re wrong.<\/p>\n

Hugo en Niven pakten de auto om de herkomst van die Franse frieten nadrukkelijk te onderzoeken.\u00a0De frietjes bevatten slechts\u00a0vijf ingredi\u00ebnten en ondergaan niet minder dan 45 kwaliteitscontroles. Denk daar maar aan als je ze de volgende keer in je mond propt met een klodder van die veel te lekkere fritessaus!<\/p>\n

Die friet van de Mc is van het\u00a0Innovator-ras, een lange,\u00a0grote aardappel van\u00a0uitmuntende kwaliteit. Perfect voor krokante frietekes dus. Lamb Weston verwerkt hier de aardappel en wordt het met speciale frietmessen versneden tot friet. 30.000 kilo per uur, om precies te zijn. Even voorbakken, en klaar is kees voor productie. Aan Niven de dankbare taak om een haute cuisine gerecht te bereiden met deze friet. Zouden de gasten in zijn restaurant opmerken dat het gerecht\u00a0met ingredi\u00ebnten van \u00a0McDonald\u2019s<\/a>\u00a0is gemaakt?\u00a0Het water loopt ons in geval in de mond!<\/p>\n